Novým náčelníkom mestskej polície v Žiline by mal byť Peter Mišejka, doterajší zástupca


Foto: Novým náčelníkom mestskej polície v Žiline by mal byť Peter Mišejka, doterajší zástupca Foto: ilustračné

Do najbližšieho zasadnutia Mestského zastupiteľstva v Žiline predloží primátor Peter Fiabáne návrh na vymenovanie náčelníka Mestskej polície Žilina. Vedúca pozícia sa uvoľnila koncom lanského roka, kedy sa doterajší náčelník Milan Šamaj vzdal funkcie. Dôvodom bol vznik nároku na starobný dôchodok. Poslanci budú rozhodovať o nominácii súčasného zástupcu, ktorým je Peter Mišejka.

„Na tento post sa primátor rozhodol nominovať človeka, ktorému dôveruje a hoci má o tento post záujem viacero záujemcov, pána Mišejku pán primátor pozná dlhodobo, v minulosti s ním ako poslanec mestského zatupiteľstva spolupracoval. Pán Mišejka je podľa jeho slov jednoznačná voľba, je to odborník, dôverne pozná prostredie mestskej polície, jej fungovanie, je kompetentný, odborne zdatný a má dobré vzťahy so štátnou políciou, či s 5. plukom špeciálneho určenia,“ objasnila hovorkyňa mesta Žilina Barbora Zigová.

Nominovaný policajt je podľa primátora dobrou voľbou aj pre príslušníkov mestskej polície, plán fungovia na najbližšie roky predstaví na zastupiteľstve 11. februára. „Rovnako ho ako dobrú voľbu vnímajú aj zložky Mestskej polície v Žiline. S pánom Mišejkom má pán primátor rovnaký pohľad na fungovanie mestskej polície. Pán Mišejka predstaví svoju víziu poslancom na mestskom zastupiteľstve,“ uzavrela Zigová.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu