Od nedele do utorka nás čakajú silné mrazy, teplota môže klesnúť až na -21°C


Foto: Od nedele do utorka nás čakajú silné mrazy, teplota môže klesnúť až na -21°C Foto: ilustračné

Koniec víkendu a začiatok nového týždňa prinesie výrazné ochladenie. Očakávať môžeme celodenný mráz, ktorý sa najviac prejaví v noci, kedy teploty klesnú poriadne nízko. Slovenský hydrometeorologický ústav už vydal výstrahy prvého aj druhého stupňa. 

V nedeľu platí výstraha prvého stupňa

Dosiahnutie minimálnej teploty vzduchu na úrovni -15°C až -20°C sa očakáva v celom Žilinskom kraji. Výstraha 1. stupňa platí pre všetky okresy a to od 21.1.2019 - 21:00 hod. do 22.1.2019 - 09:00 hod.

Nízka teplota predstavuje podľa SHMÚ potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie a fyzické aktivity v exteriéroch. Očakávaný mráz nie je v danej ročnej dobe a oblasti zriedkavý, ale môže spôsobiť poškodenie zdravia.


O niečo chladnejšie bude v noci z pondelka na utorok

Dosiahnutie minimálnej teploty vzduchu na úrovni -20°C až -21 °C. sa očakáva v noci z pondelka na utorok 22. januára. Výstraha 2. stupňa bola v tomto prípade vydaná pre okresy Žilina, Martin, Liptovský Mikuláš, Ružomberok, Námestov, Dolný Kubín a Tvrdošín. Jej platnosť je od 21.1.2019 - 23:00 hod. do 22.1.2019 - 08:00 hod.

V ostatných okresoch - Turčianske Teplice, Čadca, Kysucké Nové Mesto a Bytča platí len najnižší 1. stupeň. 

„Silný mráz predstavuje nebezpečenstvo pre ľudské zdravie a fyzické aktivity v exteriéroch. Očakávaný mráz je v danej ročnej dobe a oblasti zriedkavý a pravdepodobnosť poškodenia organizmu je vysoká,“ uvádza Slovenský hydrometeorologický ústav.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: SHMÚ