Výťažok z Primátorského punču putuje do Diecéznej charity Žilina, vyzbieralo sa takmer 600 eur


Foto: Výťažok z Primátorského punču putuje do Diecéznej charity Žilina, vyzbieralo sa takmer 600 eur Foto: Mesto Žilina

Návštevníci vianočných trhov v Žiline opäť raz prejavili svoju štedrosť a ochotu pomôcť dobrej veci. Počas adventného obdobia mnohí navštívili stánok s Primátorským punčom na Mariánskom námestí, kde prispeli dobrovoľným príspevkom.

Výťažok z tradičného Primátorského punču poputoval dnes do Domu charity sv. Vincenta v Žiline, ktorý poskytuje sociálne služby pre ľudí bez domova v rámci nízko-prahového denného centra a nocľahárne. Symbolický šek v hodnote 597,07 eura prevzal z rúk žilinského primátora Petra Fiabáne riaditeľ Diecéznej charity Žilina Peter Birčák.

Získané finančné prostriedky budú použité na vybavenie nocľahárne

„Veľká vďaka patrí všetkým obyvateľom i návštevníkom Žiliny, ktorí sa zapojili do tejto dobročinnej akcie a podporili tak myšlienku nezištnej pomoci druhým. Aj to je jeden z dôkazov, že naši občania sú solidárni a ochotní pomôcť ľuďom v núdzi. Verím, že tieto peniaze pomôžu tým, ktorí to najviac potrebujú,“ dodal po odovzdaní symbolického šeku primátor. 

Vlani bola celá suma venovaná Nadácii Mesta Žilina, ktorá poskytuje pomoc zdravotne postihnutým, seniorom, chorým a bezmocným občanom v núdzi,  ktorí potrebujú predovšetkým zdravotnú rehabilitáciu, či rôzne špeciálne pomôcky.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: TS Mesto Žilina