V starej hale v Bulharsku objavili neuveriteľnú zbierku nikdy nejazdených BMW z roku 1994


Foto: V starej hale v Bulharsku objavili neuveriteľnú zbierku nikdy nejazdených BMW z roku 1994
Galéria: 7 fotiek
Foto: BMW Fans Bulgaria

Pred pár dňami obletela svet správa, ktorá určite potešila nejedného milovníka značky BMW. V bulharskom meste Blagoevgrad objavili v starej opustenej hale zbierku jedenástich kusov BMW rady 5 z roku 1994. Všetky autá sú prakticky nové a nemajú najazdené viac ako 20 kilometrov. V niektorých boli dokonca sedačky zabalené v igelite.

Keďže automobilka zastavila vyrábanie tohto modelu v roku 1995, objavené autá sú jedny z posledných na konci výroby. Vozidlá mal v minulosti vlastniť istý bulharský podnikateľ, ktorý mal zbierku celkovo 186 vzácnych kusov. Bulharsko ale neskôr zaviedlo daň vo výške 20%, čo výrazne navýšilo cenu áut. Preto majetný podnikateľ pristúpil k postupnému rozpredaniu svojej zbierky.

Celkovo 175 áut prešlo za približne 3 roky do rúk nových majiteľov a posledných 11 kusov zostalo uskladnených v opustenej hale. Vozidlá sú síce nové no nemajú žiadne platné doklady, poistku či iné dôležité dokumenty, preto predpisy neumožňujú ich registráciu. Navyše, nezodpovedajú ani žiadnym euro-certifikátom a normám.

Aj napriek tomu, že dnešné autá sú už niekde úplne inde a ponúkajú množstvo technologických noviniek, nejeden milovník značky BMW by chcel vlastniť práve takúto „starú klasiku“. Avšak, dvadsaťpäť rokov staré a nepoužívané autá pravdepodobne nebudú plne funkčné a určite by potrebovali veľký servis.

Menej potešujúcou správou je však to, že pre nemožnosť ich prihlásenia budú s najväčšou pravdepodobnosťou rozobraté a použité na náhradné diely.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: BMW Fans Bulgaria