Nadácia Kia Motors Slovakia odovzdala v Žiline 16. januára ocenenia za filantropiu


Foto: Nadácia Kia Motors Slovakia odovzdala v Žiline 16. januára ocenenia za filantropiu Foto: Kia Motors Slovakia

Ocenenie za projekt s najväčším prínosom roka 2018 získala po hlasovaní verejnosti organizácia Truc Sphérique za program Na vlastné oči. Ponukou výtvarných vzdelávacích programov realizovaných výtvarníkmi umožnili žiakom a pedagógom základných a stredných škôl spoznať umenie a architektúru, zažiť nové spôsoby vnímania a kritického uvažovania a rovnako si vyskúšať nové postupy práce, ktoré môžu využiť a rozšíriť vo svojich triedach.

V kategórii Nezisková organizácia roka 2018 si prvú cenu odnieslo občianske združenie Rodinná Rozprávka. Organizáciou odborných seminárov a praktických workshopov pomáhajú členovia združenia budúcim rodičom pripraviť sa na príchod dieťaťa.

Víťaz kategórie Najlepšia nezisková organizácia roka 2018. Zdroj: Kia Motors Slovakia

Pomocou moderných didaktických metód radia mladým rodičom, ako postupovať v prvých rokoch výchovy ich detí, vytvárajú záujmové krúžky pre deti v staršom veku a v neposlednom rade sa starajú o seniorov a o ich inklúziu do spoločnosti. Interaktívnymi prvkami spájajú rôzne generácie, aby sa od seba navzájom učili a spríjemňovali si spoločné chvíle.

Najaktívnejším dobrovoľníkom roka 2018 sa stala Mária Čičková, ktorá aktívne pôsobí v o. z. Rozum a cit a okrem toho sa zapája ako dobrovoľníčka v rámci iniciatívy Naše Mesto.

Víťaz kategórie Najlepší projekt roka 2018. Zdroj: Kia Motors Slovakia

„Žijeme v rýchlom svete, kde sú väčšinou všetci zaneprázdnení svojimi vlastnými životmi. Málokedy má človek čas zastaviť sa a pomôcť niekomu v ťažkej situácii. Aj napriek tomu sú však v našej spoločnosti stále ľudia, ktorí venujú svoj život podpore ostatných. Chceli sme sa im preto poďakovať za ich ťažkú prácu a prejaviť im podporu formou získania grantu pre ich ďalšie aktivity,” povedal Dušan Dvořák, správca Nadácie Kia Motors Slovakia. 


V roku 2018 podporila Nadácia Kia Motors Slovakia 207 projektov celkovou sumou 1,8 milióna eur, vďaka ktorým sa podarilo prispieť k zlepšeniu kvality života v žilinskom regióne aj mimo neho. Nadácia sa v minulom roku zameriavala hlavne na technické a jazykové vzdelávanie pre deti a mládež, budovanie športových areálov, podporu športových klubov a eko-mobilitu. „Chceme vytvoriť pre deti a mládež lepšie podmienky pre ich rozvoj,“ doplnil Dušan Dvořák.

„Preto aj v roku 2019 plánujeme pokračovať v podpore týchto aktivít. Veľká výzva je pre nás bike sharing – verejné bicykle, ako alternatíva k mestskej doprave. Dúfame, že ich Žilinčania príjmu s potešením a budú pre nich prínosom a oživením,” uzavrel. 

Rok 2018 v číslach:

- viac ako 207 projektov a 1,8 milióna eur prerozdelených na podporu a rozvoj športu, vzdelávania, mobility, dobrovoľníctva a zvýšenia kvality zdravotnej starostlivosti
- 195 partnerských organizácií
- 161 dobrovoľníkov a 781 dobrovoľníckych hodín.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: TS Kia Motors Slovakia