Pri odstraňovaní následkov snehovej kalamity v Žilinskom kraji naďalej pomáhajú desiatky hasičov


Foto: Pri odstraňovaní následkov snehovej kalamity v Žilinskom kraji naďalej pomáhajú desiatky hasičov
Galéria: 4 fotky
Foto: Prezídium HaZZ

Prezídium Hasičského a záchranného zboru informovalo dnes 16. januára, že hasiči naďalej zasahujú pri odstraňovaní následkov snehovej kalamity na severe Slovenska. Ich pomoc je potrebná vo viacerých obciach, v ktorých je vyhlásená mimoriadna situácia.

Príslušníci majú na Orave a Kysuciach plné ruky práce. V postihnutých oblastiach s nimi zasahuje aj armáda. Mimoriadna situácia je vyhlásená vo viac ako 70 obciach Žilinského kraja.


„Pomocou ťažkej a vyslobodzovacej techniky sprístupňujú v obci Novoť cestné komunikácie, v obciach Oravská Lesná, Klokočov, Dolný Vadičov, Lutiše a Čierne odpratávajú veľké nánosy snehu v okolí rodinných domov a ciest a v mnohých prípadoch odstraňujú sneh a ľad zo striech. Veľké množstvo snehu odstraňovali aj včera z hokejovej haly pri Oravskej priehrade, keďže hrozilo preťaženie,“ uvádza Prezídium HaZZ.

Dnes boli hasiči vyslaní na odstránenie snehu zo strechy do obce Dolný Vadičov, kde bola ohrozená materská škola a do obce Olešná, kde odpratávali sneh zo strechy základnej školy. Ich pomoc bola potrebná aj v meste Čadca, kde z niekoľkých bytových domov odstraňovali ľad a cencúle.

V spomínaných obciach a mestách zasahujú hasiči z Námestova, Tvrdošína, Čadce, Turzovky, Terchovej, Kysuckého Nového Mesta, Dolného Kubína, Nitry, Prievidze, Trenčína, Pliešoviec, Galanty a zo Záchrannej brigády v Žiline a dobrovoľní hasiči z obcí Zákammené, Klokočov, Skalité, Liptovský Mikuláš, Liptovská Kokava, Turzovka, Dolný Vadičov a Klubina.

 




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Prezídium HaZZ