Počas noci došlo k ďalším poruchám na elektrických vedeniach, bez prúdu je okolo 800 domácností


Foto: Počas noci došlo k ďalším poruchám na elektrických vedeniach, bez prúdu je okolo 800 domácností

V noci z utorka na dnes 16. januára došlo k opätovnému navýšeniu poruchovosti elektrických vedení a výpadkom elektriny v Žilinskom kraji. Údržbári už pracujú na opravách, v odľahlých častiach ešte hľadajú príčiny porúch.

„Vplyvom nepriaznivého počasia, najmä hustého sneženia, došlo v noci z utorka na stredu na severe stredného Slovenska k ďalším poruchám na elektrických vedeniach. Bez prúdu je približne 800 odberných miest. Mimo prevádzky je spolu 40 trafostaníc,“ informoval hovorca spoločnosti Stredoslovenská distribučná Miroslav Gejdoš.

Stredoslovenská distribučná (SSD) rieši poruchy na úrovni vysokého napätia v obciach Kolárovice (okres Bytča), Dlhá nad Kysucou, Nová Bystrica - časť Vychylovka (všetky okres Čadca) a v žilinskej mestskej časti Vranie. V okrese Martin evidujú energetici problém v Turanoch. Na Liptove sú niektorí odberatelia bez elektriny v obciach Ľubochňa (okres Ružomberok) a Kráľova Lehota - časť Svarín (okres Liptovský Mikuláš).


„Väčšinu porúch spôsobil ťažký mokrý sneh a vietor. Vo viacerých lokalitách popadali na elektrické vedenie stromy a pretrhali vodiče. Niektoré poruchy sa už elektrikárom podarilo presne lokalizovať, ale časť z nich musia ešte vyhľadať v teréne. Tak ako v predchádzajúcich dňoch im prácu komplikuje ťažko prístupný a rozmočený terén, prípadne vysoká vrstva snehu,“ spresnil Gejdoš.

Pracovníci SSD robia všetko pre to, aby obnovili dodávku elektriny pre odberateľov v čo najkratšom čase. V niektorých prípadoch však musia byť trpezliví.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu