Polícia neustále monitoruje situáciu v Žilinskom kraji, vyzýva k opatrnosti a ohľaduplnosti


Foto: Polícia neustále monitoruje situáciu v Žilinskom kraji, vyzýva k opatrnosti a ohľaduplnosti

Polícia v Žiline informuje dnes 15. januára o aktuálnej situácii v Žilinskom kraji. Zároveň v súvislosti so zhoršenými poveternostnými podmienkami situáciu na cestách , najmä na hlavných cestných ťahoch, neustále a s maximálnym nasadením síl a prostriedkov, monitoruje a operatívne prijíma opatrenia za účelom bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky.

„Žiadame vodičov, aby pokiaľ to nie je nevyhnutné, sa na cestu nevydávali. Pokiaľ sa na cestu vyberiete, jazdite opatrne, buďte trpezlivý a pribaľte si do auta aj tekutiny a najmä majte v nádrži dostatok paliva. Polícia preto odporúča vodičom sledovať aktuálnu predpoveď počasia a nepodceňovať výstrahy,“ uviedol Radko Moravčík, hovorca KR PZ Žilina.

Treba počítať so zhustenou premávkou a zdržaniami

Ak sú vodiči viazaní časom, je potrebné, aby vyrazili na cestu skôr. Ideálnym spoločníkom na cestách v týchto dňoch je trpezlivosť a ohľaduplnosť voči ostatným účastníkom cestnej premávky V súčasnej dobe eviduje polícia viaceré dopravné kolízie.


„Z uvedeného dôvodu žiadame vodičov, aby pri jazde zvýšili pozornosť, znížili rýchlosť jazdy a prispôsobili ju stavu a povahe vozovky. Taktiež je potrebné dodržiavať väčšie vzdialenosti medzi vozidlami a dôsledne rešpektovať pokyny policajtov, ktorí riadia a usmerňujú cestnú premávku,“ dodal Moravčík.

Hlavné cestné ťahy a horské prechody sú v Žilinskom kraji zatiaľ prejazdné s obmedzením. Na Makove evidujú problémy s prejazdom kamiónov.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina