Žilinskí volejbalisti našli "azyl", najbližších 10 rokov budú hrávať na Stavbári na Bôriku


Foto: Žilinskí volejbalisti našli "azyl", najbližších 10 rokov budú hrávať na Stavbári na Bôriku
Galéria: 5 fotiek
Foto: VO AC UNIZA Žilina

Volejbalový oddiel AC UNIZA Žilina včera informoval o tom, že žilinskí volejbalisti našli konečne halu pre tréningy aj zápasy. Keďže univerzitná telocvična nespĺňala podmienky pre zápasy, volejbalisti hrávali domáce duely v cudzom prostredí. To sa od nového roka mení, keďže VO AC UNIZA Žilina bude pôsobiť v známej hale “Stavbár” na Bôriku.

Stretnutia 1. ligy tak bude môcť sledovať viac ako dvesto divákov. „Hala má hľadisko a dva balkóny, jej kapacita je približne 250 ľudí. Občerstvenie a bufety zatiaľ k dispozícii nemáme. Žilinský mužský volejbal v nej dlhé roky žil a fungoval, klub Stavbár tu sídlil, no neskôr prešla hala do súkromného vlastníctva a tak zostal len v nájme,“ priblížil športový riaditeľ Peter Minárik.

Volejbalisti získali dlhodobý nájom na desať rokov, telocvičňu teraz čaká postupná rekonštrukcia a modernizácia. Obnoviť by sa malo osvetlenie, šatne, sprchy či sociálne zariadenia.

„Halu budeme postupne modernizovať, v pláne máme aj vymeniť napríklad sklobetónové výplne za plastové okná. Zmluva je platná od 1. januára na 10 rokov. Stavbár je symbolom žilinského mužského volejbalu, v hale vyrástlo a trénovalo veľa odchovancov a reprezentantov - najznámejší Lukáš a Peter Diviš, Mišo Jančura, Mišo Masný...“ dodal Minárik.

Odteraz bude VO AC UNIZA Žilina hrať všetky zápasy už len na Bôriku, najbližší je túto v sobotu o 15,00 a 17,00 proti Novému Mestu nad Váhom.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: VO AC UNIZA Žilina