Polícia žiada o pomoc pri usvedčení muža, ktorý obťažoval ženy


Foto: Polícia žiada o pomoc pri usvedčení muža, ktorý obťažoval ženy

Kriminálna polícia v Žiline prostredníctvom portálu Žilinak žiada o pomoc pri usvedčení muža, ktorý mal obťažovať ženy v Žiline.

Ako sme nedávno uviedli v článkoch, muž mal obťažovať, či dokonca fyzicky napadnúť ženy v lokalitách Hliny VIII, pri veľkogarážach, Bôrik, park Ľudovíta Štúra, Vlčince, pri univerzite, ul. Kysucká, ul. Hlboká cesta.

Polícia v nedeľu 7.12.2014 zadržala podozrivého muža. Teraz prosí občanov, ktorí mali s týmto mužom nepríjemnú skúsenosť, či ich dokonca fyzicky napadol, aby túto skutočnosť bezodkladne nahlásili na linke č. 158. Aby polícia mohla vo veci konať, je potrebná výpoveď daných osôb.

V opačnom prípade nie je možné dokázať, že došlo k naplneniu skutkovej podstaty trestného činu nebezpečného prenasledovania, či dokonca napadnutia a situácia môže pokračovať ďalej!

Tlačová správa KR PZ

Operačné stredisko Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline prijalo v nedeľu 7. decembra pred pol druhou hodinou popoludní oznámenie, že v Žiline na ulici Hlboká cesta je muž, ktorý onanuje pred okoloidúcimi ženami. Okamžite bola na miesto vyslaná policajná hliadka z Pohotovostnej motorizovanej jednotky Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline a pátrala po neznámom mužovi. Policajti muža takmer okamžite vypátrali na ulici Predmestskej v Žiline a predviedli ho na policajný útvar za účelom vykonania potrebných procesných úkonov. Následne poverený príslušník Policajného zboru obvinil 33 ročného Milana (z Handlovej) z prečinu výtržníctva a spracoval podnet na návrh na jeho vzatie do väzby.

Obvinenému mužovi hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody až na tri roky. 


Trestný zákon (zákonník) - Zákon č. 300/2005 Z. z.

§ 360a - Nebezpečné prenasledovanie

(1)  Kto iného dlhodobo prenasleduje takým spôsobom, že to môže vzbudiť dôvodnú obavu o jeho život alebo zdravie, život alebo zdravie jemu blízkej osoby alebo podstatným spôsobom zhoršiť kvalitu jeho života, tým, že

a) sa vyhráža ublížením na zdraví alebo inou ujmou jemu alebo jemu blízkej osobe,
b) vyhľadáva jeho osobnú blízkosť alebo ho sleduje,
c) ho kontaktuje prostredníctvom tretej osoby alebo elektronickej komunikačnej služby, písomne alebo inak proti jeho vôli,
d) zneužije jeho osobné údaje na účel získania osobného alebo iného kontaktu, alebo
e) ho inak obmedzuje v jeho obvyklom spôsobe života,
potrestá sa odňatím slobody až na jeden rok.

Foto: ilustračné


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu