Od pondelka začne zber vianočných stromčekov, v Žiline ho môžete odzdobený odložiť pri kontajneroch


Foto: Od pondelka začne zber vianočných stromčekov, v Žiline ho môžete odzdobený odložiť pri kontajneroch Foto: Mesto Žilina

Žilinská samospráva aj v tomto roku zabezpečuje odvoz vianočných stromčekov. Ekologické zhodnotenie živých vianočných stromčekov zabezpečia spoločnosti T+T a MGM Žilina, ktoré sa v meste starajú o údržbu zelene. Zber a odvoz vianočných stromčekov začína budúci týždeň 14. januára 2019 a bude sa vykonávať priebežne podľa potreby.

Odzdobené vianočné stromčeky na sídliskách je nutné uložiť na jedno miesto pri stojiskách na kontajnery. Existuje tiež možnosť priviezť stromček osobne a bezplatne ho odovzdať do zberne odpadov, ktorá sa nachádza pri skládke tuhého komunálneho odpadu v Považskom Chlmci.

Zberňa je otvorená počas pracovných dní v čase od 10.00 do 18.00 hod. a v sobotu od 8.00 do 12.00 hod. Takto odovzdané stromčeky sa následne štiepkujú a štiepka sa kompostuje, prípadne sa využíva ako mulčovací materiál pri nových výsadbách. 

„V tejto súvislosti by sme chceli požiadať obyvateľov o zhovievavosť pri odvoze nielen stromčekov, ale i vývoze komunálneho odpadu. Aktuálna situácia v súvislosti so zimnou údržbou, nám totiž nie vždy dovoľuje zabezpečiť vývoz podľa harmonogramu práve z dôvodu zhoršenej zjazdnosti ciest,“ uviedol žilinský primátor Peter Fiabáne.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: TS Mesto Žilina