Mesto Čadca vyhlásilo mimoriadnu situáciu, napadaný sneh postupne z mesta vyvážajú


Foto: Mesto Čadca vyhlásilo mimoriadnu situáciu, napadaný sneh postupne z mesta vyvážajú Foto: ilustračné

Včerajšie husté sneženie, počas ktorého napadli desiatky centimetrov čerstvého snehu, skomplikovalo situáciu v meste Čadca. Nový sneh komplikuje dopravnú situáciu aj priechodnosť chodníkov, preto primátor Milan Gura vyhlásil o 10:00 hod. mimoriadnu situáciu na území mesta. Mestský podnik postupne od pondelka vyváža sneh preč z mesta.

„Zimnú údržbu na miestnych komunikáciách zabezpečuje v meste Mestský podnik služieb Čadca. Zimnú údržbu v meste riadime podľa plánu zimnej údržby na 131 km miestnych komunikáciách a 23 km chodníkoch, ďalej na odstavných plochách a parkoviskách, schodoch a lávkach v meste. Dispečing vydáva pokyny na výjazdy mechanizmov,“ informovalo mesto na mestskej stránke

Primátor zároveň žiada Čadčanov o zhovievavosť a v rámci možností aj o pomoc pri čistení chodníkov a vjazdoch pri svojich domoch. Mechanizmy podľa slov primátora nasadzujú neustále, pracovníci sa snažia reagovať na požiadavky občanov ihneď ako je to možné. 

„Dôležité je zachovať zjazdnosť ciest a odpratať z mesta čo najviac snehu. Nestačí už sneh tlačiť pred sebou, oreto mesto povolalo do boja so snehom ďalšie externé zložky, ktoré budú deň noc z mesta sneh odpratávať. Krízový štáb vydal opatrenia na zmiernenie súčasného stavu, budeme monitorovať a vyhodnocovať zodpovednosť všetkých, ktorí sa podieľajú na zimnej údržbe v meste Čadca,“ spresňuje stanovisko mesta.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Mesto Čadca