Maloleté kamarátky Šarlota a Ema popíjali v meste alkohol, jedna z nich skončila v nemocnici


Foto: Maloleté kamarátky Šarlota a Ema popíjali v meste alkohol, jedna z nich skončila v nemocnici Foto: ilustračné

Hliadka mestskej polície riešila v prvom týždni nového roka prípad s dvomi opitými maloletými dievčatami. Počas hliadkovej činnosti na ne narazila v priestore prevádzky s rýchlym občerstvením na Námestí A. Hlinku. Obe dievčatá, ktoré boli zjavne neplnoleté, javili známky požitia väčšieho množstva alkoholu.

„Nakoľko osoby odmietli preukázať svoju totožnosť, boli za účelom zistenia totožnosti predvedené na útvar mestskej polície,“ uvádza sa v správe mestskej polície.

Preverovaním prvej ženy bolo zistené, že sa jedná o maloletú osobu menom Ema R., u ktorej bola vykonaná dychová skúška na zistenie alkoholu v dychu s pozitívnym výsledkom 0,87 mg/l, čo predstavuje 1,81 promile. Vo veci bola telefonicky vyrozumená matka menovanej Dagmar R., ktorá sa v čase o 22:30 hod. dostavila na útvar mestskej polície a dcéru si prevzala.

„Počas neúspešného preverovania totožnosti druhej osoby došlo k náhlemu zhoršeniu jej zdravotného stavu a zvracaniu. Počas zhoršenej komunikácie uviedla, že užíva lieky na srdce, ktorých konzumácia je nezlučiteľná s konzumáciou alkoholu a pociťuje tlak v oblasti hrudníka,“ uvádza ďalej mestská polícia.


Mestskí policajti preto na miesto privolali Záchrannú zdravotnú službu, ktorej zdravotníci si ženu prevzali do starostlivosti a následne ju previezli do žilinskej nemocnice. Do príchodu záchranky uložili policajti ženu do stabilizovanej polohy. Maloletá bola následne hospitalizovaná na Detskom oddelení FNsP v Žiline.

V čase o 21:00 hod. prijala mestská polícia telefonát od zdravotníkov, ktorí uviedli, že sa jedná o osobu menom Šarlota Z. Rodičia maloletej už boli v tomto prípade kontaktovaní.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Mestská polícia Žilina