Na Vodnom diele Žilina vznikla bežecká stopa, župa začala upravovať Beskydsko-Javornícku magistrálu


Foto: Na Vodnom diele Žilina vznikla bežecká stopa, župa začala upravovať Beskydsko-Javornícku magistrálu
Galéria: 4 fotky
Foto: čitateľ

Počas dnešného obeda bola na strane Vodného diela Žilina bližšie k Tepličke nad Váhom a Mojšu vytvorená bežecká stopa, vďaka ktorej môžu milovníci bežeckého lyžovania využívať oblasť na lyžovanie. Stopu vytvorila OOCR Malá Fatra, ktorej zakladajúcim členom je mesto Žilina.

„Upravená je celá ľavá strana, avšak nie v celej dĺžke bolo dostatok snehu. Stopa je vytvorená len tam kde to podmienky dovolili. Boli by sme radi, aby bežci a iní športovci prechádzajúci po ľavej strane VD Žilina rešpektovali upravenú trať a neničili vytvorenú stopu. Zároveň by sa mali bežkári a aj športovci vzájomne rešpektovať,“ uviedol riaditeľ OOCR Malá Fatra Štefan Vančík.

Úpravu bežkárských tratí zabezpečuje organizácia pre celý región už asi päť rokov. Okrem tej na Vodnom diele upravuje aj trate v Terchovej pri hoteli Bránica, vo Vrátnej, pri autocampingu Belá - Nižné Kamence, medzi obcami Teplička nad Váhom a Nededza a taktiež Bystrickú cyklomagistrálu v úseku od Krásna nad Kysucou po Novú Bystricu.

Bežecké trate začala upravovať aj župa, stopu napojí na susednú v Českej republike


Včera v popoludňajších hodinách začala Žilinská župa s úpravou terénu obľúbenej Beskydsko-Javorníckej lyžiarskej bežeckej magistrály, keď sa zlepší počasie, bude nasledovať stopa. Ako prvý bol upravený úsek Melocík – Kasárne, dnes a zajtra sa upravuje úsek Melocík - Semeteš.

Už počas trojkráľového víkendu si tak budú môcť bežkári vychutnať nádherné výhľady na zasnežené Javorníky. Včerajšia bohatá snehová nádielka sa postará o pravú zimnú atmosféru.

Žilinská župa upravuje stopu z Makova - Kasární až na Husárik tak, aby sa slovenská stopa napojila na Kasárňach na českú stopu. Vytvára tak unikátnu slovensko – českú stopu po hrebeni Javorníkov v celkovej dĺžke približne 60 kilometrov.

Pre milovníkov bežeckého lyžovania sú všetky čerstvé informácie dostupné na webovej stránke kraja v sekcii Bežkoservis. Na magistrále je okrem upravených trás aj dovedna 10 infobodov, kde môžete získať vždy čerstvé informácie o dianí na magistrále.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu