Na Donovaloch havaroval autobus s 16 ľuďmi, zraneným pomáhajú aj evakuačné autobusy HaZZ zo Žiliny


Foto: Na Donovaloch havaroval autobus s 16 ľuďmi, zraneným pomáhajú aj evakuačné autobusy HaZZ zo Žiliny
Galéria: 2 fotky
Foto: ilustračné

Prezídium Hasičského a záchranného zboru informovalo dnes 3. januára krátko po 15:00 hod. o vážnej dopravnej nehode autobusu pred Donovalmi. V autobuse sa v čase nehody prepravovali 16 osôb. Na miesto boli vyslaní aj hasiči zo Žiliny, ktorí pomáhali osobám a asistovali im pri presune do evakuačných autobusov. Doprava bola v dôsledku nehody výrazne obmedzená.

„Sedemnásť hasičov momentálne zasahuje pri dopravnej nehode autobusu, ktorá sa stala v katastri obce Liptovská Osada, okres Ružomberok. V smere na Donovaly zišiel autobus z cesty a zostal opretý naboku. V čase nehody sa v autobuse viezlo 16 cestujúcich. Hasiči z Ružomberka, Banskej Bystrice a Liptovského Mikuláša momentálne vyslobodzujú všetkých cestujúcich z autobusu. Počet zranených zatiaľ nebol upresnený. Na miesto smerujú dva evakuačné autobusy HaZZ zo Žiliny a Pliešoviec,“ uviedlo Prezídium HaZZ. 

Aktualizácia 19:00 hod.

Hasiči z Ružomberka, Banskej Bystrice a Liptovského Mikuláša ešte stále zasahujú pri dopravnej nehode autobusu, ktorá sa stala v katastri obce Liptovská Osada (okres Ružomberok). V smere na Donovaly zišiel autobus z cesty a zostal prevrátený na boku.

V čase nehody sa v autobuse viezlo 16 cestujúcich, z ktorých jedna osoba utrpela zranenia. Cestujúci z autobusu sa už momentálne nenachádzajú na mieste nehody. Na miesto smeruje ťažká technika HaZZ, ktorá sa pokúsi havarovaný autobus vrátiť späť na vozovku.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Prezídium HaZZ