Záchranári absolvovali počas Silvestra a prvých hodín Nového roka 1 950 výjazdov, hasiči ďalších 170


Foto: Záchranári absolvovali počas Silvestra a prvých hodín Nového roka 1 950 výjazdov, hasiči ďalších 170 Foto: ilustračné

Záchranári po celom Slovensku zažili na prelome starého a nového roka skutočne rušnú noc. Absolvovali takmer dve tisícky výjazdov k ľuďom, ktorí zatelefonovali na tiesňovú linku. 

Najviac pacientov ošetrovali v Prešovskom kraji (309) a najmenej zasa v Trnavskom (167). Pred rokom zasahovali v rovnakom období len v 933 prípadoch, čo dokazuje, že oslavy už nepatria len zábave ale čoraz viac aj úrazom a nešťastným udalostiam.

Medzi najčastejšie prípady patrili pády, bolesti brucha ale aj otrava alkoholom. Ani tentokrát sa oslavy nezaobišli bez úrazov, spôsobených neodbornou manipuláciou so zábavnou pyrotechnikou. Opäť došlo k poraneniam prstov, popáleninám ale aj zraneniam zraku.


Hasiči na Slovensku absolvovali celkom 130 výjazdov, pričom z tohto počtu išlo v 81 prípadoch o požiar. Zvyšnú časť tvorili dopravné nehody alebo udalosti rôzneho charakteru. Z uvedeného počtu požiarov bolo 39 spôsobených zábavnou pyrotechnikou, pričom najviac takýchto požiarov vzniklo v Bratislavskom a Košickom kraji

Oproti minulému roku stúpol počet požiarov o 40 prípadov. Celkom pri spomínaných udalostiach zasahovalo 170 príslušníkov HaZZ.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu