Teplička nad Váhom má novú autobusovú zastávku, autobusy sa už neotáčajú na Námestí sv. Floriána


Foto: Teplička nad Váhom má novú autobusovú zastávku, autobusy sa už neotáčajú na Námestí sv. Floriána
Galéria: 5 fotiek

Začiatkom decembra bola v obci Teplička nad Váhom oficiálne odovzdaná do užívania nová autobusová zastávka. Nachádza sa tesne pred tabuľou konca obce, smerom na Terchovú. Nová zastávka s názvom „Teplička Pod Vršky“ nahrádza pôvodnú, nachádzajúcu sa oproti obecnému úradu na Námestí sv. Floriána.

Vybudovaná bola spolu s otočiskom pre vozidlá prímestskej autobusovej dopravy, ktoré sa donedávna otáčali priamo na  Námestí sv. Floriána. Pri obecnom úrade sa tak nielen zvýšila bezpečnosť obyvateľov ale tiež sa upokojila situácia s častým prechádzaním autobusov. 

Zrušenie starej zastávky na Námestí sv. Floriána nijako neobmedzí aktuálne autobusové linky. Všetky pôvodné spoje budú dostupné zo zastávky na Fatranskej ulici pri obecnom úrade, ktorú donedávna využívali len spoje prechádzajúce cez obec ďalej. Nový grafikon spoločnosti SAD Žilina je v platnosti už od 09.12.2018.

„Zrušenie pôvodnej autobusovej zastávky na Námestí sv. Floriána oproti Obecnému úradu sa nedotkne obmedzenia spoja, ba naopak zlepší sa orientácia a prehľadnosť autobusových spojov.“ informuje obec na svojom webe.

Autobusové linky začínajúce a končiace v Tepličke nad Váhom tak už nebudú zachádzať na námestie, ale na zastávku „Teplička Pod Vršky“, nachádzajúcu sa na začiatku obce pri hlavnej ceste.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu