Opitý muž opakovane presúval kontajnery pred budovu charity, zasahovať musela mestská polícia


Foto: Opitý muž opakovane presúval kontajnery pred budovu charity, zasahovať musela mestská polícia Foto: ilustračné

Mestskí policajti zo Žiliny opäť raz riešili kuriózny prípad, ktorý sa stal pri budove Diecéznej charity na Predmestskej ulici. Oznamovateľ tam nahlásil vo večerných hodinách osobu zrejme pod vplyvom alkoholu, ktorá presunula kontajnery zo stojiska pred vchod do budovy charity.

„Hliadkou MP na mieste zistený klient charity, ktorý uviedol, že toto jeho správanie je protestom, proti jeho vylúčeniu z nocľahu pre opitosť. Klient bol poučený o riešení veci iným spôsobom a z miesta bol odporučený mimo. Kontajnery umiestnil na pôvodné miesto,“ informuje mestská polícia na svojom webe.

Telefonát na linku mestskej polície sa však v krátkej dobe zopakoval a oznamovateľ priamo z charity nahlásil, že dotyčný pokračuje v presune smetných nádob pred charitu. Muž bol hliadkou vyzvaný na preukázanie totožnosti, čo odmietol a nereagoval na výzvy hliadky, aby upustil od svojho konania.


„Po márnych výzvach boli použité hmaty, chvaty sebaobrany a putá.  Muž bol predvedený na útvar MP za účelom overenia totožnosti. Počas pacifikácie si spôsobil drobné krvácajúce poranenie v oblasti úst. Na útvare bolo zistené, že sa jedná o Jakuba M., bytom Príbovce okres. Martin,“ píše sa ďalej v správe mestskej polície.

Muž bol počas predvádzania a overovania totožnosti vulgárny a hliadke sa vyhrážal fyzickou inzultáciou. Po upokojení bolo poranenie mužovi ošetrené len hliadkou, nakoľko lekársku pomoc odmietol. Dychovou skúškou bola u priestupcu preukázaná prítomnosť alkoholu až 2,52 promile.

Nakoľko sa jednalo o bezdomovca, bol riešený len napomenutím a následne prepustený. Muž napokon od svojho konania ďalej upustil a na miesto sa už nevrátil.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Mestská polícia Žilina