Reštaurácia Nirrti, ktorá sa nachádza na okraji sídliska Solinky, prednedávnom zmenila svojho majiteľa. Postupne pristupuje aj k zmene konceptu fungovania a najmä ponuky jedál. Nové špeciality z kuchyne skúseného šéfkuchára boli oficiálne predstavené na ochutnávke jedál v pondelok 10. decembra.
Ponuka reštaurácie je po novom orientovaná podľa aktuálnej sezóny. Všetky špeciality sú navyše pripravované predovšetkým z domácich kvalitných surovín. Väčšina z jedál je, až na niekoľko výnimiek, bezlepková.
„Suroviny na prípravu jedál budeme v rámci dostupných možností prioritne zaobstarávať z domácej produkcie. Taktiež sa chceme vyhnúť všetkým polotovarom, pretože kladieme dôraz na výslednú kvalitu a chuť pripravovaných špecialít,“ vysvetlil skúsený šéfkuchár Marián Goruša.
Zaujímavosťou je aj to, že v reštaurácií môžete ochutnať napríklad čerstvé pečivo, chleby či žemle, napečené priamo v kuchyni. Rovnako pochádzajú z miestnej produkcie aj všetky omáčky a dezerty.
O kvalitách reštaurácie sa však môžete presvedčiť aj sami. My prinášame niekoľko fotografií z ochutnávky.