Reštaurácie, bary a kaviarne v Žiline navštevuje už dlhšiu dobu muž, ktorý konzumuje bez zaplatenia


Foto: Reštaurácie, bary a kaviarne v Žiline navštevuje už dlhšiu dobu muž, ktorý konzumuje bez zaplatenia Foto: ilustračné / pixabay.com

V Žiline sa objavuje čoraz väčší počet prípadov, kedy neznámy muž navštívil stravovacie zariadenie a konzumoval jedlo či nápoje bez následného zaplatenia. Skúsenosť s ním má už viacero prevádzok, ktoré po zistení, že zákazník za objednané jedlo nechce zaplatiť, kontaktovali políciu. Tieto prípady riešila mestská aj štátna polícia.

Muža z obce Vysoká nad Kysucou už pozná v Žiline viacero policajtov. Ani po opakovaných napomenutiach však stále neprestal so svojim konaním. Suma, ktorú má zaplatiť, sa často pohybuje v rozmedzí do 5 eur. Poškodené prevádzky tak vo väčšine prípadov nepožadujú ďalšie riešenie a spisovanie úradných záznamov. 

Okrem reštaurácií však muž úradoval napríklad aj na Vianočných trhoch v Žiline, či navštevuje kaviarne a bary, kde konzumuje alkoholické a nealkoholické nápoje. Doteraz je zaznamenaných viac ako 15 prípadov v rámci mesta.

To, že sa chcú prevádzkari vyhnúť zdĺhavým procesom polície kvôli nízkej škode, muž naďalej využíva a stravuje sa postupne v ďalších zariadeniach. Posledný známy prípad je z uplynulého týždňa, kedy bola privolaná hliadka mestskej polície na ulicu Jána Milca v centre mesta.


„Oznamovateľ z reštaurácie Európa na ul. J. Milca telefonicky nahlásil, že majú v prevádzke zákazníka, ktorý odmieta zaplatiť za skonzumovaný obed. Hliadkou MP na mieste zistený Milan H., bytom Vysoká nad Kysucou, ktorý po tom, ako mu personál vydal obed, do príchodu k pokladni stihol jeho časť skonzumovať,“ informuje správa Mestskej polície.

Páchateľ bol bez akýchkoľvek finančných prostriedkov a prevádzke spôsobil škodu vo výške 2,60 €. Personál ani v tomto prípade nepožadoval náhradu škody. Páchateľ bol preto po dôraznom napomenutí z reštaurácie vykázaný.

Počet prípadov naďalej narastá a prevádzky sa môžu proti konaniu tohto muža brániť len ťažko. Tam, kde už sa objavil, si jeho tvár pamätajú a dávajú si pozor. Inde ešte môže narobiť škody, aj keď len malé.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu