Poslanci schválili výmeny v štruktúrach MsHK Žilina, nový tréner by mal byť Žilinčan


Foto: Poslanci schválili výmeny v štruktúrach MsHK Žilina, nový tréner by mal byť Žilinčan Foto: ilustračné

Na dnešnom 2. zasadnutí Mestského zastupiteľstva v Žiline schválili mestskí poslanci návrh na zloženie orgánov spoločnosti MsHK Žilina, a.s., podľa ktorého dôjde k výmene v dozornej rade aj predstavenstve hokejového klubu. Nové zloženie orgánov spoločnosti MsHK Žilina: 

Predstavenstvo:

Predseda predstavenstva spoločnosti: Peter Durmis
Podpredseda predstavenstva spoločnosti: Andrej Chlapík
Člen predstavenstva spoločnosti: Emanuel Lovišek 

Predseda dozornej rady spoločnosti: Peter Fiabáne
Člen dozornej rady spoločnosti: Jozef Juriš
Člen dozornej rady spoločnosti: Radoslav Jakubov 

Schváleniu návrhu predchádzala diskusia, v ktorej primátor aj poslanci riešili koncepciu a výhľad hokeja v Žiline do budúcnosti. Primátor uviedol aj informáciu, že nový tréner MsHK Žilina by mal byť Žilinčan. Najneskôr na aprílovom zasadnutí by mala byť prerokovaná jasná koncepcia MsHK Žilina pre nadchádzajúcu sezónu, v súčasnej je cieľom dohrať bez baráže. 

„Rád by som zo svojho postavenia vrátil hokeju dôveru, cieľom je vrátiť žilinskému hokeju sponzorov, ktorí boli v minulosti ochotní dať peniaze, vrátiť dôveru fanúšikom, ktorých chodí na hokej veľmi málo. Očakávam, že zadefinujeme, ako bude vyzerať budúca sezóna - nie je možné, aby sme z rozpočtu tak veľkoryso financovali hokej. Budem očakávať nastavenie financovania z vlastných zdrojov,“ dodal primátor Fiabáne.


Za bolo 28 prítomných poslancov, jeden sa zdržal. O niečo neskôr hlasovali poslanci aj o schválení dotácie na úrovni 70-tisíc eur, ktoré sú potrebné na pokračovanie chodu klubu v prebiehajúcej sezóne. Ak by poslanci dotáciu neschválili, spoločnosť by išla do likvidácie, svoje záväzky by si však musela plniť, čo by vyvolalo ďalšie náklady.

Poslanec Jozef Juriš zároveň poslancov oboznámil pomerne podrobne s príjmovými a výdajovými časťami fungovania žilinského hokeja. Väčšina peňazí z dotácie bude využitá na krytie odmien hráčov za mesiace október a november.

„Na konci dňa je najdrahšia verzia ak neschválime dotáciu, náklady by boli rádovo vyššie. Ak dnes schválime dotáciu, je to vstupenka pre nové predstavenstvo, aby sa mohlo kľudne venovať svojej práci,“ dodal Juriš s tým, že cieľom je začať novú sezónu s novým štítom.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu