Do predstavenstva MsHK Žilina sa vráti Peter Durmis, poslanci budú rozhodovať o dotácii


Foto: Do predstavenstva MsHK Žilina sa vráti Peter Durmis, poslanci budú rozhodovať o dotácii Foto: ilustračné

Po nástupe nového primátora aj zastupiteľského zboru dôjde k výmene na niektorých postoch v organizáciach, ktorých akcionárom je mesto Žilina. Okrem Žilina Invest-u, kde konateľstvo preberie po Patrikovi Gromovi Juraj Čermák, budú poslanci schvaľovať aj zmeny v MsHK Žilina.

Návrh, ktorý vypracoval vedúci odboru právneho a majetkového Jakub Ulaher, predkladá na pondelkové zastupiteľstvo primátor Peter Fiabáne. V hokejovom klube by mali v predstavenstve trojicu Igor Choma, Pavol Kuric a Jozef Juriš nahradiť Peter Durmis a Andrej Chlapík, tretie meno zatiaľ podľa predloženého návrhu nie je známe.

Práve opätovne zvolený poslanec Durmis prevzal na seba začiatkom júna snahu o zachránenie zadĺženého klubu, po neschválení finančnej dotácie 540-tisíc eur z rozpočtu mesta však po necelom mesiaci vo funkcii predsedu predstavenstva skončil. 

Nahradil ho vtedajší primátor Choma, tomu zastupiteľský zbor schválil 210-tisíc eur na začatie extraligovej sezóny. Poslanci zároveň s uznesením schválili aj zámer odpredaja 100% akcií klubu. Do dozornej rady spoločnosti by mali zasadnúť primátor Fiabáne a poslanec Juriš.


Druhý menovaný zároveň na pondelňajšie zasadnutie predkladá návrh na dotáciu na vykrytie výdavkov súvisiacich so športovou činnosťou MsHK Žilina, a. s. vo výške 70-tisíc eur. Exprimátor Choma sa k 3. decembru 2018 vzdal funkcie predsedu predstavenstva.

Vlci sú na poslednom mieste v tabuľke, na jedenástu Detvu strácajú 4 bodov. Doma sa predstavia najbližšie v nedeľu 9. decembra 2018 o 17:00 hod. proti HK32 Liptovský Mikuláš. Na zápas platí rodinné vstupné. 




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu