Policajti zastavili vodiča z Ukrajiny, ktorý pri kontrole nafúkal viac ako 6 promile


Foto: Policajti zastavili vodiča z Ukrajiny, ktorý pri kontrole nafúkal viac ako 6 promile Foto: ilustračné

V sobotu 1. decembra v nočných hodinách natrafila policajná hliadka v Kysuckom Novom Meste na opitého vodiča. 36-ročný muž idúci na vozidle Peugeot 2008 sa pri kontrole podrobil dychovej skúške, pri ktorej mu policajti namerali hodnotu viac ako 3 mg/l etanolu na liter vydychovaného vzduchu, čo je v prepočte viac ako 6 promile.

Vodič z Ukrajiny absolvoval po dvadsiatich minútach opakovanú dychovú skúšku, pri ktorej prístroj zobrazil hodnotu 1,08 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 2,25 promile.

„Na margo neprirodzene vysokej hladiny alkoholu v dychu pri prvej dychovej skúške, vodič policajtom uviedol, že alkohol požil tesne pred jazdou. V každom prípade tento muž čelí obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky,“ spresnila Jana Balogová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline.

Ukrajinský vodič teraz čelí obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Polícia v Žilinskom kraji venovala dohľadu nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky pozornosť aj v 48. týždni tohto roka a zadržala aj ďalších podnapitých šoférov.

Na cestách v kraji zaevidovali policajti celkom 14 podgurážených vodičov. Z tohto počtu 7 nafúkalo nad 1 promile, u 6 vodičov bolo zistené požitie alkoholických nápojov pod 1 promile a jeden z vodičov podgurážených alkoholom spôsobil dopravnú nehodu.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina