Vlaky smerom do Českej republiky naberajú meškanie kvôli počasiu


Foto: Vlaky smerom do Českej republiky naberajú meškanie kvôli počasiu

Medzinárodné vlaky, ktoré putujú smerom k našim českým susedom, naberajú pod vplyvom nepriaznivého počasia meškania. Portál Reflex prišiel včera s informáciou o mezinárodnom vlaku idúcom zo Žiliny do Prahy s celkovým meškaním 4 hodín a 20 minút. Podľa informácií je za tento stav zodpovedná námraza na trolejoch.

Na pomoc prídu aj dieselové lokomotívy

“Keď sú troleje namrznuté, strácajú elektrické lokomotívy energiu. Súpravy zostali stáť v staniciach aj na trati. Posielame za nimi dieselové lokomotivy, ktoré ich majú pretiahnuť cez namrznutý úsek. Pretiahnuť všetky však bude trvať hodiny,” vyjadril sa hovorca Českých drah Radek Joklík.

“Velké problémy s námrazou sú hlavne na strednej Morave - teda na Přerovsku, Olomoucku a Prostějovsku. Pripravujeme sa tiež na problémy v Prahe a okolí, kde sa začíná tvoriť námraza. Prosíme preto cestujúcich, aby nejazdili vlakmi, pokiaľ to nie je nutné,” dodal.

S výrazným meškaním zatiaľ len Excelsior

Na trati smerom do Prahy zo Žiliny zatiaľ výrazne meškal len rýchlik R 440 EXCELSIOR. Ranný vlak Ex 126 VSACAN Žilina (7:32) - Praha hl.n. (12:53) aktuálne mešká 14 min a Ex 150 HUKVALDY Žilina (8:22) - Praha hl.n. (13:53) aktuálne mešká 6 min. Viac o meškaniach si môžete pozrieť na http://poloha.vlaku.sk/


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu