Žilinskí vodiči sa dočkali - Kamenná ulica je opravená, práce si vyžiadali 390 494 eur


Foto: Žilinskí vodiči sa dočkali - Kamenná ulica je opravená, práce si vyžiadali 390 494 eur Foto: Mesto Žilina

Jedna z najvyťaženejších ciest v Žiline sa dočkala obnovy. Kamenná ulica v Žiline, ktorá bola roky v katastrofálnom stave, má nový povrch. S prácami na jej obnove sa začalo začiatkom októbra, pričom v najbližších dňoch sa na nej doplní už len chýbajúce dopravné značenie.

Vozovka sa opravovala vo viacerých etapách. Kompletnou rekonštrukciou prešla časť cesty od Kinekusu po križovatku s Bánovským mostom v celkovej dĺžke 933 metrov. V prvej fáze sa realizovali podkladové vrstvy, následne sa pristúpilo k frézovaniu vozovky, vybudovali sa žľaby a na záver sa cesta kompletne vyasfaltovala. Ako finálny asfaltový povrch sa použil mastixový asfaltový koberec, ktorý znesie enormné zaťaženie ťažkými autami.

Rekonštrukcia Kamennej ulice trvala zhruba osem týždňov a vyžiadala si viacero dopravných obmedzení. Hoci sme sa snažili realizovať najdôležitejšie práce počas víkendov a sviatkov, premávku to počas týchto dní zaťažilo, preto by som sa rád poďakoval vodičom za ich trpezlivosť.Posledná vec, ktorú treba dokončiť je doplnenie zvislého a vodorovného dopravného značenia, ktoré plánujeme realizovať počas nadchádzajúceho víkendu, ak nám to poveternostné podmienky dovolia,“ uviedol žilinský primátor Igor Choma.

Rekonštrukčné práce si vyžiadali 390 494 eur. Stavbu financovalo mesto z úverových zdrojov.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: TS Mesto Žilina