Policajt si mal pýtať úplatok za nezapísanie priestupku do karty vodiča, teraz mu hrozí väzenie


Foto: Policajt si mal pýtať úplatok za nezapísanie priestupku do karty vodiča, teraz mu hrozí väzenie Foto: ilustračné

Policajt slúžiaci v Žilinskom kraji si spôsobil nemalý problém. Od vodiča, ktorý sa dopustil dopravného priestupku, mal pýtať úplatok. Výmenou za peniaze mal následne zariadiť, aby sa priestupok nezapísal do karty vodiča. Teraz je obvinený z trestného činu prijímania úplatku a hrozí mu aj väzenie.

Podľa obvinenia sa mal 19-ročný mladík zo Žiliny dopustiť prekročenia maximálnej povolenej rýchlosti, následkom čoho bol zastavený policajnou hliadkou. Následne mu mal policajt Vladimír V. ponúknuť, že dokáže zariadiť, aby sa priestupok nezapísal do karty vodiča. Nechcel to však zadarmo a určil si cenu 400 eur. 

S mladým vodičom sa chcel policajt stretnúť dvakrát a celú vec s ním navyše rozoberal aj cez telefón. Nečakal však, že tento rozhovor bude nahrávaný a odovzdaný polícii, ktorá vo veci začala konať.

„Vyšetrovateľ úradu inšpekčnej služby za uvedené konanie vzniesol obvinenie príslušníkovi PZ Vladimírovi V. za trestný čin prijímania úplatku. V súčasnosti sú vo veci vykonávané procesné úkony. Za uvedený trestný čin hrozí páchateľovi trest odňatia slobody od 5 do 12 rokov,“ potvrdil Petar Lazarov, hovorca Ministerstva vnútra SR.

Takýmto konaním sa policajt nielen pripraví o svoju prácu ale môže tiež skončiť na dlhú dobu vo väzení.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu