FOTO: Na Košickej stavajú prístrešok, z ktorého budú policajti riadiť križovatku


FOTO: Na Košickej stavajú prístrešok, z ktorého budú policajti riadiť križovatku
Galéria: 4 fotky

Vedľa frekventovanej križovatky na Košickej ulici sa v posledných dňoch objavila kovová konštrukcia. Po tom, čo si ju všimli viacerí vodiči áut aj prechádzajúci chodci, nás na ňu upozornili. V mieste, kde sa nachádza ovládací panel svetelnej križovatky, bude o niekoľko dní dokončený prístrešok.

Dopravní policajti riadia svetelnú križovatku takmer každý deň. Je to najmä vtedy, keď sa smerom od Ľavobrežnej na Martin začnú tvoriť kolóny. Nezodpovednosť mnohých šoférov sa v týchto prípadoch dosť často podpisuje pod úplné upchatie križovatky. Policajti preto riadia semafory v každom počasí a až dovtedy, kým sa situácia nezlepší. 

Po novom by už nemali byť vystavení zlému počasiu a mali by tiež získať lepší rozhľad na križovatku. Osadenie prístreška, ktorý bude slúžiť zodpovedným osobám na účely riadenia svetelnej signalizácie, nám potvrdila aj žilinská policajná hovorkyňa.

„Ide o prístrešok, z ktorého bude možné manuálne riadenie cestnej svetelnej signalizácie v uvedenej križovatke a zlepšenia rozhľadových podmienok pri jej riadení,“ uviedla Jana Balogová.

Dopravná situácia v meste sa tak skoro pravdepodobne nezlepší, ale skôr naopak. Do vybudovania diaľnice D1 s tunelom Višňové bude počet áut prechádzajúcich cez Košickú ulicu minimálne rovnaký, alebo postupne čoraz väčší.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu