Medzi najlepšie historické hotely pre rok 2018 patrí aj Château Gbeľany pri Žiline


Foto: Medzi najlepšie historické hotely pre rok 2018 patrí aj Château Gbeľany pri Žiline Foto: ilustračné

Počas slávnostného večera v Chateau Belá vyhlásili dňa 17. novembra víťazov Heritage Hotels of Europe Award 2018, ocenenia, ktoré je udeľované najlepším historickým hotelom. Zariadenia nominuje verejnosť, následne ich v 7 kategóriách posudzuje odborná komisia. Víťazstvo postupne získavajú hotely za dizajn, wellness, gastronómiu, pohostinnosť, kultúru, romantika a ocenenie si odnesie Hostiteľ roka.

V siedmich kategóriach si trikrát prvenstvo odniesli hotely zo Slovenska, medzi nimi v kategórii dizajnu práve Château Gbeľany pri Žiline. „HHE Awards sú ocenenia pre najlepšie historické hotely, vyznamenávajú osobnosti, ktoré stoja za týmito unikátnymi projektmi,“ uviedol súčasný prezident HHE Ján Svoboda zo Slovenska.

Víťazi boli vybraní spomedzi viac ako 100 nominácií, okrem hotela v Žiline si prvenstvo odnáša aj Grandhotel Praha v Tatranskej Lomnici za wellness a v kategórii romantických hotelov sa najvyššie umiestnil Hotel Château Béla v Belej. Château Gbeľany je zrekonštruovaný barokový kaštieľ, ktorý bodoval už aj v minulosti. 


Ocenenie v kategórii dizajn nás utvrdilo v tom, že investovať do kvalitného interiéru, citlivo zosúladiť nové so starým a vdýchnuť do desiatky rokov chátrajúcich budov nového ducha, dáva zmysel. Snažíme sa, aby sa klient u nás cítil príjemne. Vytvorili sme preňho dokonalý komfort,“ uviedol na margo ocenenia pre web súťaže Peter Janíček zo Chateau Gbeľany. 




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu