Mladí Žilinčania rozbiehajú netradičný projekt, chcú spájať kvalitných remeselníkov so zákazníkmi


Foto: Mladí Žilinčania rozbiehajú netradičný projekt, chcú spájať kvalitných remeselníkov so zákazníkmi

Sú dvaja, od narodenia bývajú v Žiline a spojil ich spoločný problém. Keď začali riešiť otázku rekonštrukcie či stavby nového domu, zistili, že majú problém nájsť kvalifikovaných odborníkov na práce. Stretli sa aj so situáciou, že remeselníka našli, no bol plne vyťažený a tak museli hľadať a oslovovať ďalších.

„Ja som sa presťahoval do nového bytu, môj kamarát začal prerábať starý dom a ďalší zasa stavať nový dom. Všetci sme narazili na rovnaký problém - nevedeli sme nájsť šikovných a spoľahlivých remeselníkov,“ hovorí Juraj Kováčik, jeden zo zakladateľov projektu Profizona.

 „Začali sme premýšľať, ako by sa dal náš problém vyriešiť a zároveň by sme mohli pomôcť aj ostatným ľuďom, ktorí nemôžu zohnať overených stolárov či omietkarov,“ dodáva. Výsledkom ich niekoľkomesačnej práce je online portál.

Profizona prináša na slovenský digitálny trh niekoľko noviniek

Žilinčania tak založili portál Profizona.sk, ktorý prináša niekoľko noviniek. Pri postupnom pretavení myšlienky do reálnej podoby kládli dôraz najmä na prehľadnosť. Zoznam jednotlivých remeselných profesií je preto jednoduchý a každý sa v ňom rýchlo zorientuje. Prioritou bola pre nich aj možnosť nájsť remeselníka čo najbližšie k bydlisku, čo umožňuje interaktívna mapa.

„Ak sa vám pozdávajú viacerí odborníci, hoci aj z rôznych kútov Slovenska, môžete im dopyt zaslať naraz a nemusíte strácať čas ich oslovovaním jednotlivo. Stačí len pár klikov. Ušetríte čas zdĺhavým vyhľadávaním a písaním e-mailov. Ak už máte osobnú skúsenosť s remeselníkom, môžete ho ohodnotiť, aby aj ďalší ľudia vedeli, či sú ponúkané služby alebo produkty remeselníka naozaj kvalitné,“ opisuje výhody portálu Juraj Kováčik.

Na Profizone už o pár týždňov nájdete nielen tradičných remeselníkov ako sú kominári, maliari či klampiari, ale aj nové typy profesií, bez ktorých sa dnes už nedá zaobísť. Sú to napríklad grafici, programátori či copywriteri.

Nový a výhodný spôsob reklamy pre podnikateľov

Portál Profizona je pre živnostníkov a malé firmy, ktoré si chcú nájsť nových zákazníkov, skvelým doplnkom do skladačky marketingových aktivít. Zaregistrovať sa môžu v priebehu pár minút, následne uhradia symbolický ročný poplatok a autori projektu sa už postarajú, aby ich podnikanie bolo viditeľné všade tam, kde sú potenciálni zákazníci.

Propagácia remeselníkov prebieha nielen na sociálnych sieťach, ale aj vo vyhľadávaní Google či formou originálnych letákov. Veľkou výhodou Profizony je tiež to, že hoci sa meno remeselníka či názov firmy začína na písmeno „Z“, profil vo vyhľadávaní nebude zobrazený na poslednej strane.

„Vymysleli sme systém „rovnosť pre všetkých“, ktorý je nastavený tak, že zobrazovanie odborníkov na prvých stranách nášho portálu je čisto náhodné a pravidelne sa mení,“ vysvetľuje Martin Labuda, ktorý sa v Profizone venuje obchodu a marketingu.

Aké ďalšie výhody Profizona ponúka?

Okrem už spomenutého môžu zaregistrovaní odborníci získať rôzne zľavy v e-shopoch a obchodoch. Pravidelne budú tiež dostávať prehľadné štatistiky návštevnosti svojho profilu, celého portálu www.profizona.sk či vyhľadávania zákazníkov. Tak si budú môcť veľmi ľahko vyhodnotiť, či sa peniaze vložené do ich online propagácie na Profizone naozaj vyplatili.

Ak by ste chceli o projekte Profizona vedieť viac, stačí navštíviť web stránku alebo sa s jej zakladateľmi spojiť cez Facebook.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: PR Profizona.sk