Na prízemí polikliniky v Žiline modernizujú recepciu, bude väčšia a pribudne pokladňa s podateľňou


Foto: Na prízemí polikliniky v Žiline modernizujú recepciu, bude väčšia a pribudne pokladňa s podateľňou Foto: Fakultná nemocnica s poliklinikou v Žiline

Na prízemí hlavnej budovy polikliniky žilinskej nemocnice aktuálne prebieha čiastočná rekonštrukcia vstupnej haly. Obnovou prejde miesto prvého kontaktu pre pacientov.

„V rámci nových zmien propacientsky orientovaného zdravotníctva realizujeme premenu našej recepcie. Ide o prvé miesto, ktoré si pacienti pri vstupe všimnú a kde sa najčastejšie obracajú o pomoc pri hľadaní lekára či informácií, je preto dôležité zvýšiť kvalitu a najmä prostredie tohto priestoru,“ uviedol generálny riaditeľ Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Žiline Igor Stalmašek. Podľa jeho slov si stavebné práce vyžiadajú približne 14.500 eur. 

Súčasťou rekonštrukcie je kompletná výmena recepcie, svetiel, maľovanie vstupnej haly a rovnako obnova oboch sociálnych zariadení.


Zdroj: FNsP Žilina

„Najprv vybudujeme novú recepciu, ktorá bude väčšia a jej súčasťou bude už i pokladňa a podateľňa. Práce by mali byť ukončené do konca novembra,“ priblížil vedúci oddelenia hospodárskych činnosti FNsP ZA Pavol Záň s tým, že po ukončení prác na recepcii prebehne tiež obnova toaliet.

„Služba informátora je zatiaľ presťahovaná do náhradných priestorov na prízemí polikliniky vedľa bufetu, kde je dočasne umiestnené aj zberné miesto Klinickej biochémie. Všetkým návštevníkom i zamestnancom sa ospravedlňujeme za znížený komfort počas prác,“ dodal P. Záň. 

V modernizácii chce nemocnica pokračovať. Od januára plánuje výmenu 14 výťahov na oddeleniach pediatrie, psychiatrie, urológie a novorodeneckého a interného oddelenia.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Fakultná nemocnica s poliklinikou v Žiline