23-ročný Adam z Čadce má zákaz viesť motorové vozidlá, aj napriek tomu však opakovane šoféroval


Foto: 23-ročný Adam z Čadce má zákaz viesť motorové vozidlá, aj napriek tomu však opakovane šoféroval Foto: ilustračné

V nedeľu 11. novembra v nočných hodinách zastavovala policajná hliadka v Čadci vodiča vozidla Škoda Octavia, ktorý mal vyjsť z priestorov čerpacej stanice na cestu I/11 v protismere. Vodič však unikal pred policajnou hliadkou smerom na obec Svrčinovec. 

Počas jazdy odbočil na cestu III. triedy smerom na miestnu časť Milošová. Pri jazde v ostrej ľavotočivej zákrute v miestnej časti Podzávoz, neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam, dostal sa s vozidlom do rotácie a narazil do oplotenia rodinného domu. 

Vozidlo pokračovalo v pohybe v nekontrolovanom šmyku až skončilo mimo cestu na voľnom priestranstve. Potom vodič z auta vyskočil a pred policajtmi utekal po miestnom potoku, kde ho napokon policajti zadržali a predviedli na policajné oddelenie.

„Vykonaná dychová skúška požitie alkoholických nápojov u vodiča nepotvrdila. Policajti následne lustráciou zistili, že 23-ročný Adam z Čadce má právoplatne uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá. Poverený príslušník PZ mladíka obvinil z prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia,“ informovala Jana Balogová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Žiline.


Nejde o prvý prípad, mladík už zákaz porušil

23-ročný Adam je políciou v Čadci stíhaný za rovnaký prečin, ktorého sa mal dopustiť ešte 15. októbra, kedy napriek právoplatne uloženému zákazu činnosti viesť motorové vozidlá, mal v obci Svrčinovec šoférovať auto Nissan Primera.

Poverený príslušník PZ spracoval podnet na návrh na jeho vzatie do väzby. Ak bude návrhu vyhovené, mladý vodič bude stíhaný väzobne.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina