FOTO: Po nehode na Orave došlo k požiaru kamióna, cestu museli uzavrieť na takmer 24 hodín


FOTO: Po nehode na Orave došlo k požiaru kamióna, cestu museli uzavrieť na takmer 24 hodín
Galéria: 6 fotiek
Foto: HaZZ

V sobotu 10. novembra došlo na rýchlostnej ceste R3 v smere zo Sedliackej Dubovej na Dolný Kubín k vážnej dopravnej nehode. Po zrážke kamióna s osobným autom začalo nákladné vozidlo horieť. Na miesto boli ihneď vyslané všetky záchranné zložky a cesta bola krátko po udalosti uzavretá. 46-ročný vodič osobného auta z Oravy bol na mieste mŕtvy.

Vážna nehoda ochromila dopravu na medzinárodnej ceste R3, ktorá slúži ako hlavný ťah do Poľska. Postupne prichádzajúci vodiči áut videli len hustý čierny dym a počuli strieľať pneumatiky. Požiar sa veľmi rýchlo rozšíril aj na náves. Na mieste zasahovalo až 10 profesionálnych hasičov s tromi kusmi techniky.

Príčiny dopravnej nehody momentálne vyšetruje polícia

„46-ročný vodič osobného auta prešiel z doposiaľ nezistených príčin do protismeru, kde sa zrazil s protiidúcim kamiónom. V dôsledku nárazu vozidla do palivovej nádrže kamiónu, došlo k vznieteniu vozidiel,“ spresnila Jana Balogová, hovorkyňa KR PZ Žilina.


Šofér kamióna skončil v opatere záchrannej zdravotnej služby, ktorá ho previezla do nemocnice. Vodičovi osobného auta už záchranári nedokázali pomôcť.

Rýchlostná cesta bola uzavretá na približne 22 hodín, doprava bola za ten čas presmerovaná po starej ceste. Polícia v Žiline žiada upozorniť vodičov, že rýchlostná cesta R3 v kat. obce Sedliacka Dubová je už prejazdná v oboch smeroch, rýchlosť v danom úseku je znížená na 60 km/h,“ informovalo dnes o 14:00 hod. operačné stredisko KR PZ v Žiline.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu