Na Hájiku a na Vlčincoch by mohli zrevitalizovať vnútrobloky, mesto Žilina sa uchádza o eurofondy


Foto: Na Hájiku a na Vlčincoch by mohli zrevitalizovať vnútrobloky, mesto Žilina sa uchádza o eurofondy Foto: Mesto Žilina - ilustračné

Na záverečnom rokovaní Mestského zastupiteľstva odobrili poslanci aj návrh na predloženie žiadostí o nenávratný finančný príspevok. Na základe podpísaného uznesenia predloží mesto Žilina žiadosti na tri projekty, ktoré by, v prípade schválenia, mohli oživiť vnútrobloky. Revizalizáciu verejného priestoru podporuje Európska únia v Integrovanom regionálnom operačom programe.

Novej podoby by sa, v prípade schválenia žiadostí, mohli dočkať dva vnútrobloky na Vlčincoch - ulice Fatranská a Slovanská a spolu s nimi ten na ulici G. Lannuriena na Hájiku. V každom z projektov poslanci schválili zhodne zabezpečenie spolufinancovania až do výšky 25-tisíc eur. Odobrili aj financovanie prípadných neoprávnených výdavkov.

Plány na revitalizáciu na Fatranskej ulici mesto predstavilo, mala by tu vzniknúť moderná multifunkčná plocha určená pre oddych, zábavu i rôzne športové aktivity. V komplexnej rekonštrukcii by mali byť zahrnuté nové lavičky, odpadkové koše, sotajny na bicykle alebo knižná búdka. Cieľom revitalizácie je spríjemniť pobyt obyvateľom priamo na sídlisku, priestor by mal svojim rozvrhnutím slúžiť mladým aj seniorom. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu