Obrubníky nových dopravných ostrovčekov sú na cestu nalepené, ide o lacnejšiu technológiu


Foto: Obrubníky nových dopravných ostrovčekov sú na cestu nalepené, ide o lacnejšiu technológiu Foto: ŽSK

Ako sme v uplynulých dňoch informovali, Žilinská župa realizuje na rôznych miestach v neprehľadných križovatkách nové bezpečnostné ostrovčeky. Tie doplnia vodorovné dopravné značenie, ktoré je často nedostačujúce, najmä v zime, keď napadne vrstva snehu.

Nová úprava bude slúžiť na usmernenie dopravy

Ostrovčeky budú doplnené o zvislé dopravné značenie, vďaka čomu sa budú môcť vodiči lepšie orientovať v neprehľadných križovatkách. Žilinská župa sa tak chce vyvarovať kolíznym situáciám a dopravným nehodám a chce zabezpečiť bezpečný a plynulý prejazd vozidiel týmito križovatkami.

Víťazný dodávateľ ponúkol technológiu betónových obrubníkov, ktoré sa lepia priamo na vozovku, bez akéhokoľvek zásahu do jej konštrukcie a pri dodržaní všetkých štandardov. Podľa vyjadrení úradu ŽSK je to jednoduchšia, lacnejšia a hlavne rýchlejšia technológia s minimálnym dopadom na jestvujúcu dopravu počas realizácie.



Obrubníky sú natreté červeno-bielou reflexnou farbou pre lepšiu viditeľnosť a všetky projekty sú schválené dopravnými policajtmi. Do konca tohto mesiaca budú nové ostrovčeky vybudované celkom na šiestich križovatkách v obciach Ľubeľa, Partizánska Ľupča, Benice, Moškovec Turie a Kraľovany.

Celková suma všetkých šiestich ostrovčekov je približne 60-tisíc EUR s DPH vrátane prípravy a obstarania projektovej dokumentácie.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: ŽSK