Vjazd do pešej zóny je regulovaný výsuvnými stĺpikmi, nové zariadenie už poškodil prvý vodič


Foto: Vjazd do pešej zóny je regulovaný výsuvnými stĺpikmi, nové zariadenie už poškodil prvý vodič Foto: Facebook / Ľ. CH.

Mesto Žilina prednedávnom pristúpilo k regulácii vjazdu motorových vozidiel do pešej zóny v centre. V tejto súvislosti boli postupne na všetkých príjazdových cestách do historického centra mesta inštalované výsuvné stĺpiky. Tie zabránia vodičom, ktorí nemajú povolenie na vjazd do pešej zóny, vchádzať autom na vybrané ulice v okolí Mariánskeho námestia.

Zariadenie, ktoré funguje len prvé týždne, je už však poškodené. Koncom októbra bol na vstupe od Mestského úradu odtrhnutý jeden z pevných stĺpikov. Krátko po jeho poškodení prijala mestská polícia dva telefonické oznamy. 

„Bol prijatý anonymný telefonický oznam ohľadom vozidla, ktoré narazilo do stĺpika vo vjazde do pešej zóny pri hoteli Boss na ul. Horný val. V rovnako čase bol prijatý telefonický oznam od vodiča, ktorý uviedol, že s vozidlom narazil do uvedeného stĺpika,“ informuje mestská polícia vo svojej správe.


Hliadkou bol na mieste zistený vodič Ján R., pod ktorého vozidlom značky Jaguar sa nachádzal odtrhnutý pevný stredový stĺpik vjazdu do pešej zóny. Na miesto bola za účelom zdokumentovania dopravnej nehody privolaná aj hliadka Policajného zboru.

Dopravní policajti si vec prevzali na ďalšie riešenie. Mestská polícia vyrozumela Odbor dopravy na mestskom úrade, ktorý na miesto vyslal svojho pracovníka.

Mesto tak muselo už na začiatku prevádzky nového systému regulácie vozidiel riešiť opravu časti zariadenia, zamedzujúceho vjazdu áut bez povolenia. Na problém už poukázali aj niektorí z kandidátov na primátora či poslancov.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Mestská polícia Žilina