Novoročný ohňostroj bude 1. januára o 18:00 hod., mesto ho chce obstarať za približne 2-tisíc eur


Foto: Novoročný ohňostroj bude 1. januára o 18:00 hod., mesto ho chce obstarať za približne 2-tisíc eur Foto: ilustračné

Mesto Žilina plánuje osláviť príchod nového roka už tradične ohňostrojom z Mestského divadla v Žiline. Na komplexné zabezpečenie novoročného ohňostroja s profesionálnym odpalom dňa 1.1.2019 vyhlásilo mesto výberové konanie, v ktorom plánuje obstarať približne 6 až 8-minútovú show. Aj tento rok bude ohňostroj 1. januára, teda na Nový rok, o 18:00 hod.

Dôvodom je, tak ako počas minulých rokov, aby si ho mohli vychutnať aj najmenší Žilinčania. „V ohňostroji by mali byť použité rôzne guľové a valcové bomby rôznych kalibrov, útvarov a efektov, kompakty rôznych útvarov (vlny, vejáre,..) s rôznym počtom rán a efektom, rímske sviece a výmetníky. Ohňostroj by mal byť zakončený veľkolepými výškovými efektmi. Prípadne obdobné alternatívy. Farebnosť ohňostroja nie je pevne zadaná,“ uvádza mesto v zadaní zákazky.

Predpokladaná hodnota zákazky bola určená na 2100 eur bez DPH., lehota na predkladanie ponúk plynie do 20. novembra 2018. Zákazku získa uchádzač, ktorý pri splnení kritérií ponúkne najnižšiu celkovú cenu s DPH.  Na videách nižšie si môžete pozrieť to, ako vyzerali ohňostroje počas minulých rokov.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu