V prípade tragickej udalosti v obci Kotešová obvinila polícia útočníka z dvoch zločinov a prečinu


Foto: V prípade tragickej udalosti v obci Kotešová obvinila polícia útočníka z dvoch zločinov a prečinu Foto: Polícia

V prípade tragickej udalosti, ktorá sa stala vo štvrtok 1. novembra 2018 v obci Kotešová padlo prvé obvinenie. Vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva PZ v Žiline obvinil 24-ročného Samuela z okresu Topoľčany z obzvlášť závažného zločinu vraždy, zločinu ublíženia na zdraví v štádiu pokusu a prečinu porušovania domovej slobody.

„Mladý muž mal vo štvrtok 1. novembra v ranných hodinách na hlavnej ceste v obci Kotešová kopať do odparkovaného auta Škoda Octavia. Keď ho majiteľ auta vyzval aby prestal, mal mladík za ním neoprávnene vojsť na pozemok, kde mal na neho fyzicky zaútočiť,“ uviedla k prípadu žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová.

Napadnutému mužovi sa podarilo pred útočníkom uniknúť do rodinného domu. Ten ho však nasledoval, pričom sa snažil vykopnúť vchodové dvere, čo sa mu nepodarilo ale rozbil sklenenú výplň.


„Po prvom útoku mal 24-ročný muž neoprávnene vojsť do ďalšieho rodinného domu v obci. V jedálni mal sekerou, ktorú mal zobrať z dvora rodinného domu, napadnúť majiteľa. Útokom sekerou miereným na oblasť hlavy spôsobil mužovi zranenie z bližšie neurčenou dobou liečenia. Následne, pravdepodobne na dvore rodinného domu, napadol sekerou 70-ročnú dôchodkyňu. Úderom sekery do oblasti hlavy spôsobil žene ťažké zranenie, ktorému žena po prevoze do nemocnice podľahla,“ spresnila Balogová. 

Útočníka zadržala polícia ihneď po čine a umiestnila ho do policajnej cely. Vyšetrovateľ spracoval podnet na návrh na jeho vzatie do väzby.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu