FOTO: Autá zrazili v stredu dve chodkyne, 65-ročná žena neprežila, 15-ročné dievča leží v nemocnici


FOTO: Autá zrazili v stredu dve chodkyne, 65-ročná žena neprežila, 15-ročné dievča leží v nemocnici
Galéria: 4 fotky
Foto: KR PZ Žilina

V stredu 31. októbra sme informovali o dvoch dopravných nehodách, ktoré sa stali v približne rovnakom čase na dvoch miestach pri Žiline. Na štátnej ceste II. triedy v obci Krasňany a na štátnej ceste I. triedy za Vrútkami došlo k zrážke auta a chodca. 

V prvom prípade došlo na ceste II/583 v obci Krasňany k stretu osobného auta značky Volkswagen Passat so 65-ročnou chodkyňou. Podľa prvotných informácií mala chodkyňa v rovnom úseku prechádzať cez cestu mimo priechodu pre chodcov. Pri zrážke s autom utrpela ťažké zranenia, ktorým napriek snahe záchranárov na mieste dopravnej nehody podľahla. Chodkyňa nemala reflexné prvky.

K druhému stretu vozidla s neosvetlenou chodkyňou v tmavom oblečení došlo na ceste I/18 za Vrútkami smerom na Žilinu. Vodič nákladného auta značky Iveco (ČR) z doposiaľ nezistených príčin zachytil len 15-ročné dievča kráčajúce po ceste. Chodkyňa utrpela ťažké zranenia, s ktorými bola prevezená do nemocnice. Aj v tomto prípade nebola osvetlená, resp. označená reflexným oblečením.


Polícia sa preto obracia na chodcov s dôraznou výzvou, aby chránili svoj život a zdravie nosením reflexných prvkov a to vo večerných, nočných a skorých ranných hodinách.

Práve v tomto období je pohyb neosvetleného chodca po ceste doslova hazardom so životom. Posledné dva prípady kontaktu vozidla s neoznačeným chodcom, či chodkyňou sú toho bohužiaľ smutným príkladom.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina