V obci Porúbka je od dnešného dňa umiestnený špeciálny kamerový systém na monitorovanie premávky


Foto: V obci Porúbka je od dnešného dňa umiestnený špeciálny kamerový systém na monitorovanie premávky Foto: ilustračné

Na štátnej ceste I/64 v obci Porúbka bude od dnes 31. októbra až do 30. novembra prebiehať monitorovanie premávky. Informovala o tom Žilinská univerzita, ktorá na ceste umiestní špeciálny kamerový systém určený na detekciu a klasifikáciu vybraných typov vozidiel.

„V smere od Žiliny na Rajec bude vykonávané meranie intenzity dopravy s ohľadom na problematiku automatickej klasifikácie vozidiel. Z tohto dôvodu bude v termíne 31.10 - 30.11. na vybranom mieste umiestnený špeciálny kamerový systém. Namerané dáta budú použité na výskumné účely,“ informoval Ing. Peter Danišovič, PhD., vedúci Centra výskumu v doprave Stavebnej fakulty Žilinskej univerzity v Žiline.

Systémy, ktoré budú na ceste umiestnené, neslúžia na meranie rýchlosti a nezasahujú do jazdného priestoru vozovky. Meranie zabezpečuje Katedra technickej kybernetiky Fakulty riadenia a informatiky v spolupráci s Centrom výskumu v doprave Stavebnej fakulty Žilinskej univerzity v Žiline.

Podobné zariadenia boli v plynulých mesiacoch umiestňované úradom ŽSK, ktorý si podľa meraní intenzity premávky plánuje rekonštrukciu vybraných úsekov ciest.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu