V Kysuckom Novom Meste došlo k zrážke autobusu a nákladného auta, hlásia ľahšie zranenia


Foto: V Kysuckom Novom Meste došlo k zrážke autobusu a nákladného auta, hlásia ľahšie zranenia
Galéria: 4 fotky
Foto: Polícia

Podľa aktuálnych informácií z Operačného strediska HaZZ v Žiline došlo dnes 26. októbra krátko pred 13:00 hod. k dopravnej nehode autobusu v Kysuckom Novom Meste. Na ulici Neslušská cesta narazilo vozidlo prímestskej autobusovej dopravy do nákladného vozidla.

Pri udalosti došlo podľa Operačného strediska Hasičského a záchranného zboru v Žiline k ľahším zraneniam. Na mieste sú všetky záchranné zložky, cesta je prejazdná s obmedzením.

Aktualizácia 14:05 hod.

V čase nehody sa v linkovom autobuse viezlo 39 cestujúcich, z ktorých dvaja utrpeli zranenia rôzneho charakteru. Hasiči po príchode na miesto poskytli zraneným osobám predlekársku prvú pomoc a na oboch havarovaných vozidlách vykonali protipožiarne opatrenia.


Na miesto udalosti bol vyslaný evakuačný autobus HaZZ, ktorý poskytne cestujúcim z havarovaného autobusu dočasné útočisko.

„Na základe doteraz vykonaného šetrenia bolo zistené, že 56 ročný vodič viedol autobus Irisbus v smere od Kysuckého Nového Mesta na Neslušu, okres Kysucké Nové Mesto. Následne z doposiaľ presne nezistených príčin narazil do v tom čase stojaceho nákladného motorového vozidla Avia, ktoré viedol 56 ročný vodič v rovnakom smere jazdy. Pri dopravnej nehode utrpeli dvaja cestujúci v autobuse (vo veku 65 a 87 rokov) predbežne ľahké zranenia. U vodičov alkohol vykonanými dychovými skúškami zistený nebol. Hmotná škoda bola predbežne vyčíslená na 11.000.-€. Ďalšie okolnosti a príčiny vzniku dopravnej nehody sú predmetom prebiehajúceho objasňovania,“ doplnil policajný hovorca Radko Moravčík.

Galéria: 4 fotky




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: HaZZ