Na žilinskej gynekológii vymaľujú 28 izieb, prebehne aj renovácia vybavenia na izbách


Foto: Na žilinskej gynekológii vymaľujú 28 izieb, prebehne aj renovácia vybavenia na izbách Foto: FNsP Žilina

Oddelenie gynekológie a pôrodníctva žilinskej nemocnice v týchto dňoch čiastočne rekonštruujú. Vďaka spolupráci so spoločnosťou PPG Deco Slovakia vymaľuje nemocnica 28 izieb, chodby a technické zázemie na druhom a štvrtom poschodí. Súčasťou je tiež renovácia vybavenia na izbách, nový náter dostanú infúzne stojany, detské postieľky i prebaľovacie pulty

„Takáto spolupráca je u nás prvá svojho druhu, veľmi ma teší, že spoločnosť PPG nielenže pomohla s nákupom farieb, ale chcela sa aj aktívne zapojiť prostredníctvom jej zamestnancov. Úprimne všetkým ďakujeme,“ informoval generálny riaditeľ Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Žiline Igor Stalmašek s tým, že cieľom nemocnice je znížiť predovšetkým veľký modernizačný dlh na oddelení gynekológie a pôrodníctva.

„Aj takýmto spôsobom zlepšujeme prostredie pre pacientov a našich zamestnancov, pred sebou máme ďalšie plány, verím, že ich dokážeme čo najskôr zrealizovať a posunúť kvalitu žilinskej gynekológie opäť vyššie,“ doplnil I. Stalmašek.


Zdroj: FNsP Žilina

Komunitný projekt v spolupráci s PPG Deco Slovakia začala nemocnica ešte v lete, kedy na oddelení detskej ortopédie vymaľovala všetky izby, chodbu a operačné sály.

„Od októbra sme začali s prácami na gynekológii, hotové je už takmer celé štvrté poschodie, kde ležia predovšetkým mamičky, pokračovať budeme aj na druhom. Obmedzenia sme sa snažili minimalizovať, izby maľujeme postupne tak, aby mohli na oddelení prebiehať všetky výkony a operácie,“ uviedol vedúci oddelenia hospodárskych činnosti FNsP ZA Pavol Záň.

Spoločnosť PPG Deco Slovakia pomohla žilinskej nemocnici spolufinancovať obnovu dvoch oddelení finančným darom v hodnote 16.800 eur viazaným na práce a farby na maľovanie. FNsP sa na projekte spolupodieľa investíciou vo výške 10.600 eur.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: FNsP Žilina