V decembri pripravilo mesto Vianočné trhy, Vianočný beh či tradičného Mikuláša


Foto: V decembri pripravilo mesto Vianočné trhy, Vianočný beh či tradičného Mikuláša

Mesto Žilina pripravilo viacero podujatí na predvianočný a vianočný čas. Mikuláš so sprievodom prejde cez mestské časti a sídliská až na Mariánske námestie v piatok 5. decembra. Vianočný beh a stretnutie Klubu otužilcov a priateľov zimného plávania Tučniaky sa uskutoční na Vodnom diele Žilina v sobotu 20. decembra. Tradičné Vianočné trhy na Mariánskom námestí a na Námestí Andreja Hlinku začínajú už 1. decembra.

Vianočné trhy

Vianočné trhy v Žiline budú tradične prebiehať na Mariánskom námestí a na Námestí Andreja Hlinku od 1. decembra do 23. decembra 2014. Predajcovia občerstvenia budú predávať až do 2. januára 2015. Elektronická aukcia na výber predajcov občerstvenia, v rámci ktorej sa dražil predaj občerstvenia v siedmich stánkoch na Mariánskom námestí a štyroch predajných miest na Námestí Andreja Hlinku, prinesie mestu celkovo 111 774 €.

Klzisko na námestí

(od 1. decembra 2014 do 2. januára 2015)
Možnosť korčuľovania sa bezplatne na najnovšom type umelej ľadovej plochy priamo na Mariánskom námestí v Žiline ocenia predovšetkým naši najmenší. K dispozícii bude aj požičovňa korčúľ.
Viac info na: http://www.klziskozilina.sk/

Mikuláš v meste

Mikuláš so sprievodom prejde cez mestské časti a sídliská 2 trasami až na Mariánske námestie v piatok 5. decembra, kde si deti budú môcť o 16.00 hod. pozrieť „Neobyčajný príbeh obuvníka Jakuba“. Mikuláš rozsvieti vianočný stromček o 17.00 hod. a program spestrí vystúpenie skupiny Taktici o 18.30 hod.
Viac na plagáte: http://www.zilina.sk/?page=ukazspravu&id=13445.

Vianočný beh

Vianočný beh a stretnutie Klubu otužilcov a priateľov zimného plávania Tučniaky sa uskutoční na Vodnom diele Žilina v sobotu 20. decembra.
Viac na plagáte: http://www.zilina.sk/?page=ukazspravu&id=13444.

Novoročný ohňostroj

V prípade priaznivého počasia pripraví Mesto aj novoročný ohňostroj, ktorý bude odpálený zo strechy Mestského divadla v Žiline.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu