Starší muž na sídlisku Hliny pozoroval a volal k sebe malé deti, ľudia privolali políciu


Foto: Starší muž na sídlisku Hliny pozoroval a volal k sebe malé deti, ľudia privolali políciu Foto: ilustračné / pixabay.com

nPočas uplynulého týždňa boli mestskí policajti v Žiline privolaní v čase okolo 16:30 hod. na sídlisko Hliny. Hliadka mala za úlohu preveriť podnet z ulice Lichardova, kde mal starší muž dlhodobo pozorovať a volať maloleté deti k sebe na lavičku. Muž sa zdržiaval v blízkosti detského ihriska v poobedných a večerných hodinách.

„Hliadkou MP na mieste zistený Dávid B., bytom Žilina. Nakoľko bolo podozrenie, že sa jedná o osobu, ktorá obťažovala maloleté dievča v trolejbuse, bol vo veci vyrozumený operačný OO PZ Žilina - Západ, ktorý situáciu postúpil príslušníkovi Odboru kriminálnej polície,“ informuje mestská polícia v správe na webe.

Príslušníkovi kriminálnej polície boli poskytnuté osobné údaje ako aj popis menovaného. Mestskí policajti následne odoslali staršieho muža do miesta trvalého bydliska.


Týždeň pred incidentom došlo k obťažovaniu maloletých v MHD

Týždeň predtým sa v čase okolo 15:30 hod. dostavila na stálu službu Mestskej polície v Žiline Katarína V., spolu so svojou 13-ročnou dcérou. Tú mal podľa jej slov obťažovať neznámy muž tak, že ju pri vystupovaní z autobusu MHD chytil za zadok.

„Uvedená situácia sa mala stať ráno, kedy maloletá cestuje do školy zo zastávky Hurbanova na zastávku Komenského. Menovanej bolo vysvetlené, že podanie oznámenia je nutné vykonať na OO PZ Žilina - Západ,“ uvádza mestská polícia.

Keďže bola oznamovateľka v spoločnosti dvoch maloletých osôb, mestskí policajti ju dopravili na Obvodné oddelenie Policajného zboru služobným vozidlom.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Mestská polícia Žilina