Žilinskí rugbisti tesne zvíťazili proti Košičanom, pripísali si ďalšie 4 body a druhú výhru


Foto: Žilinskí rugbisti tesne zvíťazili proti Košičanom, pripísali si ďalšie 4 body a druhú výhru
Galéria: 9 fotiek
Foto: Silvia Turcerová

Druhú októbrovú nedeľu popoludní privítali rugbisti klubu Žilina Bears v 2. kole pätnástkovej Respect ligy na domácom ihrisku vo Vraní košickú Sláviu. Hostia sa po ročnej zápasovej pauze vrátili opäť na ihriská, no v Žiline sa v pätnástkovej súťaži predstavili vôbec po prvý raz v histórii. 

Domáce Medvede nevedeli, čo od súpera, proti ktorému doteraz hrali len na sedmičkových turnajoch, po jeho dlhej pauze očakávať. Navyše kvôli chorobám nastupovali v oklieštenej zostave. Košičania ukázali v úvode svoju silu a skúsenosti svojich legionárov a v úvodnej dvadsaťminútovke sa im podarilo dvakrát položiť päťku bez prekopnutia.

Potom však domáci spresnili hru a vďaka položeniu Lukáša Regeca a následnej konverzii kapitána Jozefa Hodása znížili v samom závere prvého polčasu na 7:10. V druhom dejstve dokázali Žilinčania päťkou rojníka Mareka Bazgera otočiť na 12:10 a víťazstvo v náročnom závere ubránili. 


Medvede si tak do tabuľky pripísali ďalšie štyri body a druhú výhru. Už túto nedeľu 28. októbra o 14.00 h privítajú opäť doma vo Vraní B-tím Slovana, ktorý v 2. kole porazil Piešťany doma vysoko 69:14. 

2. kolo

RC Žilina Bears – RC Slávia Košice 12:10 (7:10). Body: Bazger a Regec po 5, Hodás 2 - Protheroe 5, Sillitoe 5. ŽK: L. Sittek - O’Connell, ČK: Hauptvogel. Bears: Bardun, Hosmaj, Csanadi, N. Sittek, Basta, Bazger, Šefár, Hauptvogel, Regec, Hodás, M. Birčiak, L. Sittek, L. Birčiak, Lesko, Schmidt, striedali: Majerčík, Miarka, Tržický.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Michal Kolárik