MŠK Žilina sa bráni vyjadreniam bývalého trénera reprezentácie Kozáka o tlaku manažérov žltozelených


Foto: MŠK Žilina sa bráni vyjadreniam bývalého trénera reprezentácie Kozáka o tlaku manažérov žltozelených Foto: ilustračné

Športová obec na celom Slovensku sledovala v uplynulých dňoch dramatické udalosti, ktoré spustil odchod reprezentačného trénera Jána Kozáka. Ten pôsobil ako jej kormidelník od roku 2013, po incidente, pri ktorom malo sedem reprezentantov porušiť životosprávu, odišiel. Na záverečnej tlačovej konferencie si doslova vylial srdce ohľadom problémov v slovenskom futbale, pričom nevyhol sa ani MŠK Žilina.

Klub obvinil z toho, že jeho manažéri sa snažia pretláčať hráčov z kádra, prípadne legionárov, aby vďaka miestu v zostave reprezentácie hrávali aj v ich nových kluboch. Kozák ironicky dodal, že chodí po Slovensku a počúva, že treba Slovenský futbalový zväz premenovať na žltozeleno. V realizačnom tíme pôsobí niekoľko osôb, ktoré v minulosti pôsobili aj v Žiline či dodnes pôsobia.

„V Žiline sa dali na cestu biznisu. Vychovávajú hráčov, predávajú a tí manažéri alebo ľudia čo predávajú, im je jedno, kde ich predajú a je to v poriadku,“ uviedol na tlačovej konferencii odchádzajúci tréner. Naznačil aj to, že klub má mať prostredníctvom Adriána Guľu, ktorý prišiel práve zo Žiliny, pod palcom celú reprezentačnú mládež. 


Klub MŠK Žilina dnes v reakcii na vyjadrenia Jána Kozáka vydal krátke stanovisko, v ktorom vyjadril sklamanie z toho, že na tieto informácie nereagoval Ján Kováčik priamo na tlačovej konferencii. Ten pritom uviedol, že s Kozákom v tomto nesúhlasí, ale rešpektuje jeho právo na názor. 

„Sme sklamaní z toho, že prezident Slovenského futbalového zväzu priamo na tlačovej besede nereagoval na údajné ovplyvňovanie rozhodovacích procesov zväzu funkcionármi nášho klubu. MŠK Žilina odmieta akékoľvek ovplyvňovanie procesov na SFZ, trénerov a nominácií do jednotlivých mládežníckych výberov. Sme hrdí na to, že v našom klube pôsobili viacerí tréneri, ktorí manažérske posty pri seniorských (tréneri Jurkemik, Vrba) a mládežníckych reprezentáciách (tréneri Hapal, Guľa) obsadili ako výsledok svojich odborných schopností a pracovných výsledkov na klubovej úrovni,“ uviedol klub na oficiálnej stránke

Vedenie klubu tiež pripomenulo, že tréner brankárov Miroslav Seman a asistent trénera Štefan Tarkovič, ktorý medzičasom skončil, boli uvoľnení na základe požiadavky prezidenta Jána Kováčika. Kozák venoval najviac hnevu manažérovi Karolovi Belaníkovi, ktorý je viceprezidentom SFZ.

„Dôrazne odsudzujeme znevažovanie činnosti Karola Belaníka v štruktúrach SFZ, ktorá je založená na dobrovoľnosti a snahe posúvať úroveň slovenského futbalu na vyššie priečky,“ dodal na margo obvinení žilinský klub.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu