Novú príkazovú značku na Šibeniciach dodržuje len málokto, na odbočenie vľavo sa čaká aj 10 minút


Foto: Novú príkazovú značku na Šibeniciach dodržuje len málokto, na odbočenie vľavo sa čaká aj 10 minút

Začiatkom októbra sme informovali o opatreniach, ktoré prijala polícia v Žiline v súvislosti so zlepšením dopravnej situácie a plynulosti premávky na ceste I/18. Okresný dopravný inšpektorát v Žiline vyhodnotil situáciu v križovatke ulice Osloboditeľov a cesty I/18 ako problematickú a preto navrhol v smere od vedľajšej cesty umiestnenie zvislej dopravnej značky C4 - prikázaný smer vpravo s dodatkovou tabuľkou E12 - okrem BUS.

„Okresný dopravný inšpektorát v Žiline vníma terajšiu situáciu v križovatke ulice Osloboditeľov a cesty I/18 ako problematickú, nakoľko vozidlá vchádzajúce z ulice Osloboditeľov na cestu I/18 odbočujúce vľavo na Martin a Poprad si vynucujú prednosť pred vozidlami idúcimi po ceste I/18 a aj z tohto dôvodu dochádza k spomaľovaniu dopravy a vytváraniu kolón na ceste I/18, čo má negatívny vplyv až na križovatku Košická,“ informovala ešte 1. októbra polícia v Žiline.

O umiestnení dopravnej značky rozhodoval Okresný dopravný inšpektorát v Žiline na základe spoločného rokovania s Krajským dopravným inšpektorátom v Žiline, mestom Žilina, Okresným úradom Žilina a Správou ciest Žilinského samosprávneho kraja

Mnohí vodiči boli zvyknutí odbočovať smerom od Celulózky a mestskej časti Rosinky na cestu 1. triedy v smere do Martina. Po novom už táto možnosť nie je a preto sa všetci musia vrátiť späť smerom do mesta. Nová zvislá dopravná značka „Prikázaný smer jazdy vpravo“ je na križovatke ulice Osloboditeľov a Košickej osadená približne dva týždne.


Veľká časť vodičov si ju však pravdepodobne doteraz nevšimla, alebo ju úplne ignoruje. Denne totiž odbočuje smerom vľavo vysoký počet áut. Šoférov neodrádza ani dlhé čakanie, kým sa im podarí zaradiť na cestu. Ako vidieť aj na prvej fotografii, problematické je tiež dodržiavanie prikázaného smeru obchádzania dopravného ostrovčeka.

Od 10. októbra sú vykonávané kontroly dodržiavania prikázaného smeru zo strany mestskej polície

Mestská polícia začala v súvislosti s prijatými opatreniami vykonávať kontroly dodržiavania novej značky. Príslušníci však nie sú na križovatke počas celého dňa, ale len v čase dopravnej špičky. Vodiči zatiaľ nie sú pokutovaní, no nie je vylúčené, že ak sa situácia nezlepší a budú sa naďalej snažiť odbočovať tam, kde im to nie je povolené, môžu prísť prvé sankcie.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu