Na sídlisku Vlčince zmizlo viacero stromov a začali sa výkopové práce, ide o stavbu nových bytov


Foto: Na sídlisku Vlčince zmizlo viacero stromov a začali sa výkopové práce, ide o stavbu nových bytov

Viacerí obyvatelia sídliska Vlčince nás upozornili, že v oblasti ulíc Moskovská cesta a Bulharská cesta prebieha v posledných dňoch výrub stromov. Na ten nadväzujú výkopové práce na ploche medzi bytovkami, kde sa pôvodne nachádzalo niekoľko vysokých aj nižších stromov. Každý deň pracujú na mieste mechanizmy. 

Podľa doteraz zverejnených informácií ide o pokračovanie pripravovanej stavby bytového objektu. Projekt s pôvodným názvom COLOR PARK rieši výstavbu v mieste, kde sa v minulosti nachádzala budova základnej školy Moskovská. Tá bola pred približne tromi rokmi asanovaná.

V súvislosti s pripravovanou výstavbou bytov je potrebné vybudovanie inžinierskych sietí a tiež vykonanie prekládky existujúcich. Aktuálne je bytový projekt prezentovaný pod názvom Zelené Vlčince, dokončený by mal byť počas štvrtého kvartálu 2020, mal by mať 8 nadzemných podlaží a ponúkne byty od jednoizbových až po penthausy. 


Mesto Žilina informovalo na úradnej tabuli o stavebnom povolení, ktoré bolo prednedávnom vydané spoločnosti MD Žilina, s.r.o. Stavebné povolenie je zatiaľ vydané pre preložku nízkonapäťových aj vysokonapäťových distribučných vedení, verejné osvetlenie a transformačnú stanicu. Prebiehajúce práce sú realizované podľa katastrálnej mapy na pozemku, ktorý vlastní uvedená spoločnosť.

Projekt Zelené Vlčince tak bude ďalším prírastkom do rodiny developerských projektov na sídlisku Vlčince v Žiline. Už dnes vyrastajú projekty na Obchodnej ulici, konkrétne pri budove ŽILPO a projekte The Cube. Hneď vedľa stavby by mala čoskoro vyrásť ďalšia budova kancelárskych priestorov, rekonštrukciu podstúpila aj budova pošty. V nej vznikajú taktiež kancelárske priestory.

V lokalite plánuje budovať parkovisko aj OC Kaufland, o niekoľko desiatok metrov ďalej je v pláne výstavba obchodného domu KIKA. Obchodná ulica tak postupne v priebehu nasledujúcich mesiacov výrazne zmení svoju podobu. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu