Najmladší reprezentanti Karate Klubu AC UNIZA Žilina bodovali vo Viedni aj v Poprade


Foto: Najmladší reprezentanti Karate Klubu AC UNIZA Žilina bodovali vo Viedni aj v Poprade
Galéria: 10 fotiek
Foto: Karate Klub AC UNIZA Žilina

Uplynulú sobotu sa vo Viedni konal medzinárodný turnaj Vienna open 2018, na ktorom štartovali aj najmladší reprezentanti Karate Klubu AC UNIZA Žilina. Tí sa v konkurencii 576 pretekárov z najrôznejších kútov Európy nestratili a takmer každý štart premenili na zisk cenného kovu.

Najlepšie si počínal Mário Pavlovič, ktorý svojím súperom v kategórii športového zápasu kumite 8-9 ročných nedal žiadnu šancu a domov si odniesol zlato. V rovnakej kategórii získal bronz Oliver Bodnár.

V rovnakej vekovej kategórii dievčat dokráčala až do finále Veronika Vrabcová, ktorá svoju premožiteľku našla až v poslednom zápase a získala tak striebro.

V kategórii 10-11 ročných si výborne počínalo trio Tomáš Králik, Jakub Pechota a Alexander Broďani. Prvý menovaný súťažil v kategórii nad 38 kg, zatiaľ čo zvyšní dvaja spoločne hájili žilinské farby v kategórii do 38 kg. Napriek tomu, že v každej z týchto kategórii štartovalo viac než 30 pretekárov, všetci Žilinčania to postupne dotiahli až medzi štvoricu najlepších. Pre duo Pechota a Broďani bolo semifinále síce už poslednou zastávkou, no Pechota však svoj následný reparát zvládol na výbornú a získal bronz. Alex Broďani v boji o bronz po remízovom zápase napokon prehral len na vlajky a napriek výborným výkonom obsadil nepopulárnu 4. priečku.  Tomáš Králik to vo svojej kategórii napokon dotiahol až do finále, kde tesne podľahol súperovi z Ukrajiny.  Žilinskú štatistiku tak rozšíril o ďalšie striebro.

Od menovanej trojice to však nebolo všetko.  Minuloroční teamoví majstri SR zabojovali aj kumite družstiev a po mimoriadne náročnom semifinále s ukrajinským teamom to opäť dotiahli až do finále. Tam však už nestačili na ďalší ukrajinský team. Domov si však zaslúžene priviezli ďalšie striebro.

Zbierku medailí dvomi bronzami v športovom zápase kumite na záver skompletizovala dvojica dorasteniek Aneta Pechotová a Monika Nováková.


Za zmienku tiež stoja dva „zemiaky“ v súborných cvičeniach kata, ktoré „získali“ Veronika Vrabcová a Oliver Bodnár. 

Galéria: 10 fotiek

Reprezentanti Karate Klubu AC UNIZA Žilina bodovali aj v Poprade

Žilinčania však vo Viedni neboli v plnej sile, pretože časť z nich bojovala v Poprade na 26. ročníku Popradského pohára. Naša štvorčlenná mini-výprava sa však ani tu nestratila a víkendovú zbierku medailí rozšírila o jeden bronz a jedno striebro.

Tretie miesto v kumite dorastencov získal Michal Kočuta a na druhej priečke sa v kategórii mladších žiačok, 8-9 ročných, umiestnila úradujúca vícemajsterka SR v tejto kategórii Terézia Tabačková.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Karate Klub AC UNIZA Žilina