Mesto odstraňuje nelegálne reklamné plochy v smere na Kysuce, ďalšie odstráni aj v smere na Rajec


Foto: Mesto odstraňuje nelegálne reklamné plochy v smere na Kysuce, ďalšie odstráni aj v smere na Rajec Foto: Mesto Žilina

Mesto Žilina po vyčistení cesty I/18 v smere na Martin od reklamného smogu pristupuje k odstraňovaniu reklamných pútačov na hlavnom cestnom ťahu v smere na Kysucké Nové Mesto.

„Šesť z nich odstránil majiteľ reklamných stavieb minulý mesiac. Na ostatné bilbordy postupne vydáva Stavebný úrad v Žiline rozhodnutia o ich odstránení. Reklamné zariadenia budú postupne ubúdať aj na ceste v smere na Rajec,“ informovala hovorkyňa mesta Žilina Barbora Zigová.

Z počtu 29 reklamných stavieb vypísal stavebný úrad už 17 výziev na odstránenie

„Otázku nelegálnych bilbordov riešime v Žiline dlhodobo, no výsledky našej práce sú viditeľné. Dôkazom je vyčistený hlavný ťah smerom na Martin. V odstraňovaní však intenzívne pokračujeme. Vyzývame majiteľov reklamných stavieb, ktoré sú umiestnené bez povolenia, aby ich zlikvidovali,“ uviedol primátor mesta Igor Choma.


Zamestnanci Mestského úradu pravidelne vykonávajú kontroly v teréne a v prípade zistenia nepovolených stavieb nariaďuje žilinská radnica ich okamžité odstránenie.

Od začiatku roka zdemontovalo mesto Žilina v spolupráci s Asociáciou vonkajších reklám na komunikácii I/18 medzi Žilinou a Strečnom 49 bilbordov.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: TS Mesto Žilina