Krajský súd v Žiline poslal po sťažnosti prokurátora do väzby všetkých troch Poliakov


Foto: Krajský súd v Žiline poslal po sťažnosti prokurátora do väzby všetkých troch Poliakov Foto: KR PZ Žilina

Krajský súd v Žiline rozhodoval v prípade troch Poliakov - účastníkov tragickej dopravnej nehody na Orave. Okresný súd v Dolnom Kubíne poslal minulý týždeň do väzby len jedného z trojice mužov. Prokurátor však podal proti tomuto rozhodnutiu sťažnosť. Sudkyňa Krajského súdu v Žiline napokon rozhodla, že všetci traja zostanú vo väzbe.

Traja muži ohrozovali pri nebezpečnej naháňačke na luxusných autách životy viacerých ľudí. Tlmočníčka im v súdnej sieni prečítala spôsobené dopravné priestupky. Ako prvý sa postavil pred súd 26-ročný Lukasz, vodič čierneho Mercedesu, ktorý si vypočul až štrnásť priestupkov. Ďalší nasledoval 27-ročný Adam, vodič žltého Ferrari. Rovnako aj on sa dopustil štrnástich priestupkov.

Po rozhodnutí okresného súdu v Dolnom Kubíne nešiel ani jeden z dvojice mužov do väzby. Krajský súd ale toto rozhodnutie zrušil a mužov tam napokon poslal. Súd rozhodol o vzatí do väzby oboch obvinených, nakoľko existuje dôvodná obava, že budú pokračovať v trestnej činnosti.


Galéria: 7 fotiek

Vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline na základe výsledkov prebiehajúceho vyšetrovania a pokynu prokurátora Krajskej prokuratúry v Žiline zmenil právnu kvalifikáciu skutku u všetkých troch obvinených mužov. Z uvedeného dôvodu 42-ročný muž (vodič Porsche) čelí obvineniu z obzvlášť závažného zločinu všeobecného ohrozenia, za ktorý mu v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na 15 rokov až 20 rokov.

Ostatní dvaja muži vo veku 26 (vodič Mercedesu) a 27 rokov (vodič Ferrari) sú obvinení z obzvlášť závažného zločinu všeobecného ohrozenia, za ktorý im v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na 10 rokov až 15 rokov.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu